Test

Kiss Kiss, Bang Bang

Se større versjon og flere bilder
Val Kilmer med dampmaskin i lomma. Foto: Sandrew Metronome

Den heller tafatte småtyven Harry Lockhart (Robert Downey Jr.) er på rømmen fra politiet, og tvinges inn på et kontor hvor han må prøvespille for en rolle han umiddelbart får. Vel ankommet Hollywood møter han den homofile detektiven Gay Perry (Val Kilmer) og hans drømmekvinne fra ungdomstiden - Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Nærmest omgående havner de alle i et mordmysterium, hvor omstendighetene kun forvikler situasjonen inn i et enda større spindelvev av frustrasjon.

Melkesyra kommer fort

"Kiss Kiss, Bang Bang" er så selvnytende som filmer bare kan få blitt. Den luller seg som nevnt inn i et intrikat handlingsforløp, uten egentlig en form for progresjon. Det virker som debutregissøren Shane Black, som for øvrig skrev manuset til "Dødelig Våpen", vil presse så mange av sine idéer som overhodet mulig inn i ett konsept, hvor rot er utfallet. Det hele er foregår i et så heseblesende tempo at interessen for både historien og karakterene renner bort i samme hastighet som filmen fører.

Dialogene prøver kontinuerlig å presse frem latter hos seerne ved å kommunisere direkte til publikum. Selv om enkelte kommentarer er morsomme, virker helheten så påpresset at effekten blir laber. Å lage en vellykket metafilm er ikke lett, og "Kiss Kiss, Bang Bang" makter heller ikke å bære en slik undergenretittel med suksess.

Ikke overveldende prestasjoner

Ikke tilfeldig er hovedrolleinnehaveren Downey Jr. også filmens forteller, som så desperat prøver å få publikum til å henge på historiens grein. For så vidt makter han å bære denne/disse rollen(e), men sjarmløst er vel en betegnelse man kan bruke uten å angre seg i ettertid.

Øvrige skuespillerprestasjoner er heller ingenting å hoppe i taket for, selv om Val Kilmers rolletolkning som arrogant homofil kan fungere, i heller begrensede deler, som ålreit underholdning.

Bilde

Filmens visuelle aspekt er svært så forseggjort, og gjengivelsen av bildet, både farge- og skarphetsmessig, er absolutt av akseptabel standard. Er man kresen og av den oppmerksomme typen, kan bildestøy finne sin vei til stua di, men dette er neppe merkbart for den gjennomsnittlige bruker.

DVD-en presenterer filmen i widescreen 16:9 Anamorphic.

Kiss Kiss Bang Bang   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen