Test

Kiss Kiss, Bang Bang

Vi møter Harry Lockhart (Downing Jr.) idet han stjeler julegaver i en av New Yorks mange lekebutikker. Alarmen går, og på flukten fra lovens lange arm blir Lockharts "partner in crime" skutt og drept. Lockhart kommer seg vekk fra åstedet, og snubler inn i en audition for en ny actionfilm. Tydelig grepet av det som nettopp skjedde, leverer Lockhart en gripende scene, og blir straks sendt til Los Angeles for "screentesting". Herfra er veien kort til en av Hollywoods fasjonable kjendisfester. Mellom regissører og blivende skuespillere møter vår mann en velkledd herre i Val Kilmers skikkelse, Gay Perry. Her begynner historien å ta form, uten noe forvarsel havner nemlig de to meget forskjellige typene midt i oppklaringen av en drapssak. På festen møter Lockhart også sin gamle barndomsvenninne Harmony (Michelle Monaghan), og de romantiske følelsene tennes.

Etter en hektisk natt hvor Gay Perry og Lockhart har oppdaget et drap, får de beskjed om at Harmony har tatt livet sitt. Dette viser seg ikke å stemme, det er hennes søster som er død, og Harmony mistenker drap. Forvirret? Heldigvis er Downing Jr. både hovedrolleinnehaver og forteller, og med litt spesielle virkemidler får han forklart oss hva som skjer. Sjelden har detektivarbeid vært så morsomt. Selv om filmen er mørkere enn de fleste Hollywood-produksjoner, lyser den opp nattehimmelen.

Dødelig festlig

Det er skaperen av Dødelig Våpen-filmene som igjen har laget film for massene, og selv om dette synes godt, er det likevel et dystrere filmlandskap som møter kinoseerne. Både Sin City-og Fight Club-assosiasjoner melder seg. Kiss Kiss Bang Bang har brukt Downing Jr. som forteller og fremdrift i historien, noe som fungerer meget godt. Selv om både Downing Jr. og Kilmer har rykte på seg å være vanskelige å jobbe med, så har det tydeligvis fungert. Duoen må sies å være en av de bedre på kino i år.

Alternativ tekst mangler
Val Kilmer (underst) spiller homofil agent. Foto: Warner Bros.

Tidlig i filmen blir vi vitne til bokstavlig talt spoling i filmrullen. Dette kunne ha funka dårlig, men det passer i denne filmen. Robert Downing Jr. bærer filmen godt her, og forteller med en innlevelse bare han kunne hatt.

"Kiss Kiss, Bang Bang" er ustyrtelig morsom til tider. Det er ikke snakk om absurd humor få får glede av, men humor som får deg til å le med hele deg. Og vi ler. Mye.

Konklusjon

Jeg hadde ingen forventninger til denne filmen, skuespillerne har aldri hatt noen stor plass blant mine favoritter, og tittelen Kiss Kiss Bang Bang var noe intetsigende. Men det er for alltid forandret. Aldri har du sett en så sympatisk tyv som får sjansen på en stor filmrolle, for deretter å oppklare et drap med en homofil, arrogant Val Kilmer. Det hele ender med mange drap, og mange morsomme, kanskje ikke så veldig troverdige actionsekvenser. Om du tilsetter noen halvnakne kvinnekropper, og noen store stygge leiemordere får du et resultat som bør tilfredsstille publikum.

Noen ganger kan det være litt vanskelig å henge med, men når Lockhart får støt gjennom sine edlere deler på slutten, så er det hele glemt, og saken er så godt som oppklart.

Karakter: 8/10

Kiss Kiss Bang Bang   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen