Kinopirater skal tas i England

Å ta opp filmer fra kinosalen er ingen ny trend. I USA har man brukt varmesøkende kameraer under noen spesielle kinovisninger for å hindre dette, men det har bare vært enkelttilfeller.

Kvaliteten på filmen kan bli tålig bra, men problemet er som regel støyen som kommer fra kinosalen, så fremt kinosalen ikke har en jack utgang til f.eks. høretelefoner, noe som de færreste har. Fargegjengivelsen er ofte også et problem.

Warner Brothers vil ikke at den nyeste storsatsingen sin skal filmest fra kinosalen, hverken med eller uten høretelefonutgang, i alle fall ikke i England. Alle landets kinoer som skal vise filmen har fått tilsendt nattkikkerter i nærmest militærstil. Med hver filmrull kommer det et par nattkikkerter.

De kinoansatte har fått klare instrukser om å måtte søke etter kinopirater under hele forestillingen på 2 timer og 22 min. Hva som kommer til å skje hvis noen blir tatt for filming er uvisst, men vedkommende kommer nok neppe ustraffet fra det.

"Jeg hadde aldri trodd et selskap ville gått så langt for å beskytte en film" sier Jamie Graham, Leder for Vue Cinema i Cheshire Oaks, Wirral, hvor nattkikkertene har blitt tatt i bruk

De to forrige Harry Potter filmene ble et offer for en epidemi av lavkvalitets versjoner som florerte på nettet. På mange av filmene kunne man se hoder og skygger fra personer som satt lenger fremme.

Selv om kvaliteten på piratkopiene er så dårlig, mener Warner Brothers at dette er en så stor trussel mot industrien deres at de tar i bruk slike midler for å hindre at det skjer igjen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen