Kinogodbiter i nasjonalhelgen

Denne uken kommer det ingen nye premierefilmer på kino på grunn av nasjonalfeiringen 17.mai. Derfor trekker vi på Kulturo.no her frem ti aktuelle kinofilmer du må få med deg.

Be Kind, Rewind

7/10

”Be Kind, Rewind” er rett og slett en artig film. Den leker med filmmediet og hyller VHS-filmen. Til tross for å være litt for lang og alvorstynget mot slutten er det absolutt en film verd å se. Kort sagt er filmen en av de bedre komediene som har kommet ut på en stund. Les hele anmeldelsen.Den man elsker

7/10

Filmen danser rundt den samme tematikken som tas opp i Matthias Glasners "Den frie vilje" fra 2006, uten at den setter like dype spor i tilskueren. Vi ser allerede i den første scenen at Lena er død. Alf forsøker å finne asken hennes. Resten følger oppskriften. Et vakkert svensk sommerlandskap er bakgrunn for en ambisiøs film som graver i psykologien bak mellommenneskelige relasjoner. Les hele anmeldelsen.

Doomsday

7/10

"Doomsday" er kanskje ikke den mest nyskapende filmen når det kommer til postapokalyptiske historier og klisjeene kommer som perler på en snor. Like fullt er det en gnistrende fortellerglød som syder gjennom hele produksjonen og Neil Marshall makter å fortelle en i utgangspunktet komplisert historie på en effektiv måte. Legg til et fett soundtrack så er du sikret en forrykende, blodig og underholdende actionfilm for alle billettpengene, men det fordrer at du tar den for nettopp dette. Les hele anmeldelsen.

Funny Games

8/10

"Funny Games" er en vond og skrekkelig fortelling som gir deg som tilskuer en real omgang med mental juling. Den er riktignok en nyinnspilling og Haneke-fans vil vel stusse over nødvendigheten til filmen, da den er gjenskapt bit for bit. Likevel er det verdt å merke seg at filmen derfor er like god som originalen, bit for bit. Gå og se den! Du vil garantert tenke litt ekstra over fremstilling av vold og vår fascinasjon for det. Les hele anmeldelsen.

Iron Man

7/10

"Iron Man" kan godt sies å fortjene hypen den har fått den siste tiden, for den er en underholdende feelgood-film som vil skape en umiddelbar følelse av glede hos de fleste kinogjengere. Den inneholder de rette dosene med humor, action og romantikk, men på grunn av et tidvis manglende tempo klarer den ikke å nå helt opp på toppen av skalaen. Les hele anmeldelsen.

Margot at the Wedding

8/10

Dette er dramaet om generasjonen som oppløser konseptet om kjernefamilien, utspilt i et avsondret skogslandskap på Long Island. Skuespillerne gjør gode rolleprestasjoner. Ja, også Jack Black. Filmens fokus på familierelasjoner er stakkato. Baumback kjøper ikke Hollywoods mantra om handlingsutvikling. Noen ganger trenger ikke karakterene komme seg gjennom en erfaring og lære av det. Noen ganger holder det å raspe opp en busk, eller kutte ned et tre med en motorsag. Les hele anmeldelsen.

Paranoid Park

8/10

”Paranoid Park” er simpelthen mye bra på en gang. Gus Van Sant har igjen laget en smart, dypsindig, klok, og ikke minst spennende og underholdende film. Og så må vi ikke glemme de vektløse skaterne da! La deg hypnotisere, det er verdt billettprisen. Les hele anmeldelsen.Shine a Light

8/10

"Shine a Light" er en eksplosiv konsertfilm med mange interessante elementer som holder deg interessert gjennom det hele. Som konserter flest er filmen litt for lang, men det hindrer ikke den gode opplevelsen. Fansen kommer til å elske den og vi andre er slettes ikke misfornøyde vi heller. Les hele anmeldelsen.Vantage Point

7/10

"Vantage Point" er en meget underholdende film med en original oppbygging og spennende actionsekvenser. Om du klarer å legge igjen din logiske sans hjemme, så vil du få mye ut av denne fartsfylte thrilleren, for det gjelder å ta den som den er, og ikke henge seg opp i trivialiteter. Les hele anmeldelsen.XXY

7/10

Denne filmen passer ikke for alle, men har du litt tålmodighet kan "XXY" være verdt å sjekke ut. Til tross for at den ikke inneholder åpenbare feil når den likevel ikke helt opp til status som filmperle. Les hele anmeldelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen