Test Kingston SSDNOW V200 128 GB

Denne SSD-en bør du styre langt unna

Sjelden ser vi en SSD som skuffer så mye som dette.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

I løpet av hele 2011 så vi SSD etter SSD sprenge ytelsesgrensene i et utrolig høyt tempo. Selv om enkelte modeller kanskje ikke er det beste kjøpet, var det ingen modeller vi kom over som var et direkte dårlig produkt – helt til nå. Det er veldig synd å si det, for Kingston imponerte oss stort med deres HyperX-serie. Men med den nye SSDNow V200 bommer de totalt. Den koster for mye, den yter på et lavt nivå og den har problemer som SSD-er lansert de siste årene holder seg for gode for.

128 GB-modellen som vi i dag har testet koster 1300 kroner, noe som er i det samme området som de fleste andre SSD-er på markedet. Det er litt mer enn den kostnadseffektive Agility 3, det samme som Force GT og litt mindre enn Samsung 830.

Sett i forhold til hva disse tre SSD-ene yter, kommer Kingstons V200 alt for lang bak. Den kan ikke klemme ut mer enn 160 MB/s ved skriving og 270 MB/s ved lesing, det er milevis fra dagens standarder – selv om den sekvensielle ytelsen er på det samme nivået. Satt opp mot dagens standard på gjerne 550 MB/s begge veier er dette rett og slett ikke nok når prisen er hva den er.

Spesielt mye bedre blir det ikke når SSD-en får mye å gjøre samtidig. Antallet IOPS er veldig lavt, ikke mer enn 4200 ved skriving og 22 000 ved lesing, men også overføringsytelsen her er heller laber.

Den lave ytelsen vi har sett er noe som kan kompenseres ved å senke prisen, kraftig. Det er tross alt et marked for SSD-er som yter på dette nivået i bærbare maskiner som er et år eller to gamle. Dessverre er V200 for dyr for også slik bruk, men mer bekymringsverdig er det at V200 ser ut til å slite med et problem vi trodde det var slutt på for flere år siden. Ytelsen synker nemlig betraktelig under bruk. Så langt at den i snitt er langt tregere enn én tradisjonell harddisk.

Grunnen til at dette skjer ligger i kjernen av SSD-en, selve kontrolleren som er produsert av JMicron. Dette er den første kontrolleren de har laget som støtter det moderne SATA 6 Gbit/s-grensesnittet, men vi sliter med å se hvordan den skiller seg fra forgjengeren. Kontrolleren har helt klart det samme problemet som plaget JMicron for tre år siden, at skriveytelsen stuper helt ned til 10 MB/s er noe som rett og slett ikke burde skje i dag.

Veldig varm blir den også under bruk, noe få SSD-er gjør.

At Kingston V200 fremstår som så lite moderne og, synd som det er, et veldig dårlig kjøp, er det ikke direkte Kingston sin skyld. Det er kontrolleren fra JMicron. Vi vil ikke gjøre noe annet enn å anbefale at du styrer langt unna en hver SSD som benytter denne kontrolleren – noe som foreløpig kun er V200.

Om vi skal trekke frem noe positivt er det egentlig bare et par punkter som ikke omhandler selve SSD-en. For Kingston leverer V200 med en solid tilbehørspakke som gjør oppgraderingen fra en harddisk til SSD veldig enkel. 64 GB og 128 GB-modellen er forøvrig bare 7 mm tykk, noe som gjør at den vil få plass i alle bærbare maskiner på markedet som støtter 2,5"-formatet.

Uansett er det ikke til å komme unna den ganske enkle sannheten. V200 leverer veldig lite ytelse og koster det samme som de beste SSD-ene på markedet. Når den i tillegg er plaget av et problem som senker ytelsen betraktelig etter kort tids bruk kan vi ikke gjøre noe annet enn å anbefale deg å styre pent unna.

Oppsummert


+ Bred tilbehørspakke
+ 128 GB-modellen er bare 7 mm tykk


- Generelt sett veldig lav ytelse
- Koster for mye
- Veldig lav skriveytelse
- Lavt antall IOPS
- Taper ytelse over tid

Kingston SSDNow V200 128GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen