TEST: Kingston V+ 200 120 GB

Test Kingston V+ 200 120 GB

Gyllen ytelse for folk flest

Leverer streit ytelse til en streit pris, men det finnes alternativer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kingston beit seg tidlig på SSD-bølgen, de små, søte og superraske lagringsmediene som virkelig setter fart på maskinen din. De står blant annet bak den populære HyperX-serien, som i fjor høst vant en større samletest vi kjørte.

HyperX er serien for de ihugga entusiastene som vil ha kremen av kremen. Der er den vasse SandForce-kontrolleren parret med ekstra gode minnebrikker, noe som har gitt solid ytelse. Men slikt koster penger, noe som nok er hovedgrunnengrunnen til at Hyper X er og forblir en entusiastmodell.

Spesifikasjoner

  • Lagringskapasitet: 60GB, 90GB, 120GB, 240GB, 480GB
  • Format: 2,5 tommer
  • Tykkelse: 9,3 mm
  • Minnebrikker: Intel 29F64G08ACME3
  • Kontroller: SandForce SF-2281
  • Teknologi: MLC, 25 nm
  • Grensesnitt: SATA 6 Gbit/s
  • Intern datahastighet: 535 MB/s (les) / 480 MB/s (skriv)

Lær mer om SSD-er:
SSD-en din blir tregere hver dag
Dette er levetiden til sin SSD
Slik installerer du SSD-en riktig

Takk til Kingston som sendte enheten til test.

Sikter mot mellommarkedet

FFor å nå akkurat den målgruppen som gjerne skal ha ytelsen til HyperX, men ikke vil betale den høye prisen, kommer V+ 200 – Kingstons nyeste SSD. Navnet er til forveksling veldig likt V 200, som vi har testet tidligere, men de er på ingen måte i nærheten av like.

V+ 200 er bygget rundt en kontroller fra SandForce, SF-2281. Det er den samme kontrolleren som sitter i en rekke av saftigste SSD-ene på markedet i dag, og legger et godt grunnlag for hvordan V+ 200 kan yte.

Kingston selv lover at SSD-en skal kunne klemme unna 535 MB/s ved lesing, og 480 MB/s ved skriving.

Kontrolleren benytter SATA 6 Gbit/s-grensesnittet, som tillater høye overføringsytelser. På den litt mer tekniske siden har kontrolleren 8 kanaler som skal snakke med minnebrikkene, der dataene dine blir lagret.

Velkjent minnebruk

I dette tilfellet finner vi 16 minnebrikker, hver med en kapasitet på 8 GB. Selve kretskortet de er plassert på er noe mindre enn selve kabinettet, men det er ikke lite nok til at dette i prinsippet egentlig er en 1,8"-enhet.

Minnebrikkene er produsert av Intel med 25 nm-teknikken, som en del av IMFT-sammarbeidet. Minnet er av den asynkrone typen, som yter meget godt og koster relativt lite. Det kan ikke levere like gode overføringshastigheter og kvalitet som synkront minne, som koster mer, men det gir som oftest mer enn nok krutt for penga.

Akkurat denne cocktailen har vi sett en rekke ganger før, hvor asynkront minne er paret med en SandForce-kontroller. Resultatet er som oftest en SSD som er mer enn god nok for mannen i gata, og den viktigste nyansen produsentene kan skille seg på er pris.

Kraftig oppgraderingspakke

V+ 200 er en del av Kingstons SSDnow-serie. Det betyr at du kan kjøpe den som en oppgraderingspakke, der alt du trenger for å gå fra en tradisjonell harddisk til SSD følger med.

Det inkluderer programvare for kloning, eksternt harddiskkabinett, konverteringsrammer, kabler og diverse monteringsmateriell.

Alt i alt har Kingston kokt sammen en moderne SSD som har rammene på plass for å nå ut til folk flest. Du får den i kapasitetene 60 GB, 90 GB, 120 GB, 240 GB og 480 GB. Bli med over til neste side, så skal vi se nærmere på hva 120 GB-modellen kan levere.

Testoppsett

Hovedkort: Asus P8P67 Deluxe (til SSD-testing benyttes Intel-kontrolleren, ikke Marvell)
Prosessor: Intel Core i5 2500k
Minne: G.Skill Ripjaws X DDR3-1600 8GB CL7 (2x4GB)
Strømforsyning: Chieftec Nitro Series 750 W
Skjermkort: AMD Radeon HD 5670
Harddisk: Samsung HD501LJ
Operativsystem: Microsoft Windows 7 Pro

IOmeter

IO-meter-testen

Filene vi bruker for de forskjellige testene kan du finne i forumets egen SSD-benchmark-tråd. Der finner du også mange gode råd og tips rundt SSD-er. Workstation-testen benytter 8 kb-filer, 20 prosent sekvensiell og 20 prosent skriv. Resten av testene kjøres med 4 kb tilfeldig skriving/lesing, QD 64, og akkurat i dag med 512 b sector boundaries.


Første test V+ 200 må bryne seg på er målingen av antall operasjoner den kan klemme unna hvert sekund – IOPS. Når småfilene på 4 kb skal leses og skrives kommer Kingston meget godt ut, med 86 000 IOPS ved lesing, og 17500 ved skriving. Dette er i samme klasse som de bedre SandForce-baserte SSD-ene.

Klikk for større versjon
Klikk for større versjon

Under den samme testen registrerte vi hvor lang forsinkelsestiden var, og også her gjør Kingston det akkurat som man forventer. Tidene er som resten av SSD-ene på markedet veldig gode.

Gjør vi belastningen litt større, noe denne Workstation-testen reflekterer, kommer V+ 200 inn med 13 000 poeng. Det er akseptabel mengde som plasserer SSD-en midt på treet. Vi skulle gjerne sett at poengsummen var noe høyere, men direkte dårlig er den ikke.

AS SSD Benchmark

AS SSD er også en kombinert test der flere egenskaper testes, og i likhet med Workstation-testen havner Kingston midt på tréet. Drøyt 400 poeng er en god måling, men vi skulle gjerne sett at den kunne sniffet på 500-tallet, og på den måten havne i samme sjikt på OCZ Octane og Corsairs Force-serie.

Ser vi på de individuelle målingene blir det klart at Kingston taper mest på at sekvensielle hastighetene ikke er så høye som de gjerne burde vært, samtidig som leseytelsen av filer på 4 kb over 64 tråder ligget et godt hakk under det ideelle. Dette er tall som gjerne preger SandForce-baserte enheter, mens andre modeller som Samsung 830 kan levere en god del mer.

PCMark Vantage

I PCMark Vantage går det bedre for Kingston, her klokker de inn med hele 48 500 poeng. Det er nok til at de kan heve seg hakket over modeller som OCZ Octane og Vertex 3,men det er fortsatt et steg igjen til vi finner de likesinnede modeller. Både Pyro SE og Agility 3 benytter like komponenter, men de har hentet en god del ekstra poeng.

De individuelle målingene i denne testen viser at to enkelttester er med på å dra resultatet litt ned. Windows Defender og importering av bilder går ikke direkte raskt unna, noe vi har sett under et par tidligere tester.

ATTO disk Benchmark

Over til Atto får vi sett nærmere på den maksimale overføringsytelsen V+ 200 kan holde. Her havner den øyeblikkelig i det samme sjiktet som alle de andre SandForce-baserte SSD-ene. Godt over 500 MB/s ved både skriving og lesing er gode verdier, men merk deg at dette bare skjer under de mest ideelle forholdene. Ytelsen både Samsung 830 og OCZ Octane stiller med, er mer eller mindre konstant.

Konklusjon

Med V+ 200 120 GB treffer Kingston akkurat den brukergruppen de sikter seg inn mot. Ytelsen denne SSD-en leverer er ikke helt der oppe blant det beste av det beste, som deres egen HyperX, men den er mer enn god nok for folk flest.

Kort og greit vil en SSD som dette dekke et generelt behov, spesielt om du kommer rett fra en tradisjonell harddisk, uten at du får eller må betale for det lille ekstra.

SSD-en kan også leveres som en pakkeløsning der du får med alt du trenger av utstyr og programvare for å overføre det innholdet du i dag har på maskinen, til SSD-en. V+ 200-serien kommer også i en rekke forskjellige kapasiteter, så du har mye å velge mellom.

Som vi nevnte innledningsvis er det i all hovedsak pris disse SSD-ene kan differensiere seg på, et område Kingston også treffer godt.

Modellen med 120 GB innabords, som er den vi har testet, koster rett i overkant av en tusenlapp. Det er i det billigste sjiktet for disse SSD-ene, og bare noen tiere mer enn modeller som Agility 3 og Force 3.

Ytelsestestene viser imidlertid at de to nevnte konkurrentene kan levere litt mer fart og spenning enn hva V+ 200 stiller med. Totalt sett vil vi si at de to levere et hakket bedre produkt for pengene.

Inn fra sidelinja kommer også Samsung 830 snikende, som fortsatt er en av de bedre SSD-ene på markedet totalt sett. Den har ikke den samme maksimale ytelsen som Kingson her kan skilte med, og koster rundt 200 kroner mer. Den kommer imidlertid pakket med en ytelse som er hard og stabil under alle oppgaver.

Alt i alt er V+ 200 en god SSD som leverer meget god ytelse for folk flest, til en streit pris. Du gjør ingenting galt om du velger å kjøpe den, men det finnes altså et par alternativer som vil gi deg mer for pengene.


+ God ytelse
+ Lave forsinkelsestider
+ Høyt antall IOPS
+ Kommer i mange kapasiteter, og med nyttig tilbehør


- Andre produkter kan levere mer for pengene

Kingston SSDNow V+200 120GB

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen