Kingmax med DDR2-moduler


Kingmax DDR2-modul


Tidligere har blant andre Corsair og Kingston lansert DDR2-moduler, og nå følger Kingmax opp i samme stil. DDR2-modulene fra Kingmax følger JEDEC sine spesifikasjoner og kommer i 240-pins utførelse med en arbeidsspenning på 1,8V.

Spesifikasjoner

  • 240-pin 266 MHz DDR (533 "MHz") minnemodul
  • CAS-latency: 3, 4, 5
  • Spenning: 1,8V
  • TinyBGA innpakning
  • Omlag 50% lavere strømforbruk enn tilsvarende DDR(1)
  • Forbedrede varmeavledningsegenskaper
  • Tilgjengelige kapasiteter: 256 MB, 512 MB og 1 GB
  • Livstidsgaranti

DDR2 vs DDR
Som kjent er ikke DDR2 noen revolusjon med tanke på ytelse. Faktum er at tidlige DDR2-moduler ikke vil tilby bedre ytelse enn tilsvarende DDR(1)-moduler - faktisk heller det motsatte! Grunnen er at DDR2 er preget av til dels høye tilgangstider.

Så hva er egentlig fordelen med DDR2? For det første skal DDR2-minne være enklere å produsere, som kan og bør føre til lavere priser på sikt. Videre er DDR2 bedre til å skalere i frekvens, og har potensiale til å nå langt høyere frekvenser enn DDR(1). Til sist er DDR2-minne mer strømgjerrig, uten at dette spiller noen stor rolle for den jevne PC-bruker.

Det synes å være enighet i bransjen om at DDR2 må opp på DDR677-hastighet (333 MHz DDR), før ytelsen overgår dagens DDR(1)-minne. Inntil vi ser DDR2-667-moduler på markedet, vil altså dagens DDR(1)-minne kunne vise til bedre ytelse i de fleste situasjoner.

Kun Intel
For øvrig er det kun Intel som har konkrete planer om å ta i bruk DDR2-minne i all overkuelig fremtid. I915- og i925-brikkesettene ventes lansert på Computex Taiwan i neste måned - begge i utgaver med støtte for DDR2. Sistnevnte, toppmodellen i925, vil sågar kun støtte DDR2-mine.

AMD er foreløpig lunken til DDR2, og vil trolig vente med å støtte DDR2, inntil DDR2-minne overgår DDR(1) på ytelsesfronten. Det skjer neppe før en gang til neste år.

Les mer om Kingmax sine DDR2-moduler hos Kingmax.

(kilde: Kingmax)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen