Test

King Of Sorrow

Kriminalbetjent Steve Serrano (Kim Coates) er ikke som andre politimenn. I tillegg til å være avhengig av crack sliter, han med vonde minner fra barndommen. Om han hadde tilbrakt noen timer på sofaen hos en som kan mer enn gjennomsnittet om menneskesinnet og følelsesmessige reaksjoner kunne nok noen menneskeliv vært spart. Steve er besatt av tanken på at han skal til helvete uansett, så han kan like gjerne ta med seg flest mulig. Og i jobben som kriminalbetjent møter han et større antall småkriminelle - horekunder, horer og dopdealere. Det burde jo passe perfekt?

Steves emosjonelle reaksjoner styres i stor grad av hans sterke religiøse tro - eller skal man si tvil? Til Steves store fortvilelse er tvilen like sterk som troen - til tider er tvilen til og med sterkere. Om det er troen, tvilen, fortiden eller rusmiddelet som ødela Steves hode er imidlertid usikkert.

Virkelighet eller crack-fantasier?
Virkelighet eller crack-fantasier?

Glitrende psykologisk thriller

Store deler av handlingen og meningen med "King Of Sorrow" finner sted inne i Steves hode. Hele historien bygger på irrasjonelle handlinger begått av Steve eller noen av de andre psykisk syke stakkarene vi møter. Her finnes ingen "bad guy", intet godt eller ondt - bare mennesker som ikke vet at det de gjør er ondskapsfullt, fordi de ikke selv er i stand til å skille mellom godt og ondt.

Det er også vanskelig å vite om alt man får se faktisk skjer, eller om det bare er Steve eller den psykisk nedbrutte legen Dani Brookes som tror det skjer. Begge har psykiske lidelser, og Steve har i tillegg et problem med rusavhengighet - med andre ord er det høy risiko for fantasiskred.

Som de fleste psykologiske thrillere er ikke "King Of Sorrow" en hjernedød film hvor all informasjon ligger lett tilgjengelig på overflaten slik at man bare kan se filmen og legge den vekk. "King Of Sorrow" er en film som må sees, fordøyes og sees igjen om du vil forstå alt. Her gjelder det å finne mening i alt samt regne ut hva som er fakta og hva som er fantasi. For de som liker å analysere, tenke og engasjere seg - de som virkelig liker psykologiske thrillere - er "King Of Sorrow" perfekt: kompleks, godt laget og mørk.

Våre to venner.
Våre to venner.

Original og velfungerende

Det er lett å se at "King Of Sorrow" er laget av noen som har prøvd, feilet og funnet den gylne middelvei når det gjelder film- og lydeffekter: fjern, hul lyd, sakte film, alternative vinkler, og stillhet gir et kunstig, amatørmessig inntrykk om det blir brukt for mye, mens i riktige situasjoner og i riktig mengde blir effekten mildt sagt guffen. "King Of Sorrow" er et perfekt eksempel på bruk av nettopp slike effekter brukt så forsiktig at det ikke merkes bevisst, men registreres ubevisst.

Om man legger merke til effektene, så gir de en skrekkblandet fryd, og er med på å forsterke inntrykket av dopmisbruk eller selvmordsforsøk. Det er ikke rart "King Of Sorrow" var blant de utvalgte filmene på "Montreal World Film Festival". På den annen side er ikke ekstramaterialet på denne utgivelsen stort å skryte av.

"King Of Sorrow" er en kompleks og melodramatisk psykologisk thriller som både skremmer og fascinerer.

Filmen sliter allikvel litt med å holde en behagelig rytme. Undertegnede ble både utålmodig og smått irritert da handlingen gikk fra raske løpenoter til seige hvilenoter eller omvendt på tidspunkter som føltes unaturlig. Det kan selvfølgelig være et virkemiddel. At Steve slipper unna med brutale, voldelige og groteske mord i det vide og det brede er ikke helt sannsynlig - noen må da få mistanke om samme politimann finner lik etter lik etter lik.

Konklusjon

"King Of Sorrow" er en kompleks og melodramatisk psykologisk thriller som både skremmer og fascinerer. På sitt beste er den helt klart toppkarakterkandidat, men dessverre føles det noen ganger som om handlingen stopper opp og mister flyten. Det er også noen små logiske brister i filmen som ødelegger. Tørt ekstramateriale trekker heller ikke opp.

King of Sorrow   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen