Test

King Kong

[object HTMLTextAreaElement]
Jack Black fanger aper i King Kong.

Peter Jacksons store drøm har alltid vært å lage en nyinnspilling om den store apen Kong. Spørsmålet alle stilte seg, var om han ville klare å levere drivet filmen så inderlig fortjener. Ikke minst etter Ringenes Herre-trilogien. Flere tiår har gått siden origalfilmen så sitt første lys, og vår teknologiske (eller skal man være konsekvent og si farmasøytiske?) utvikling har satt betydningsfulle spor. Steroidene har nemlig blitt enda mer effektive, men historien forblir den samme.

Mer sentimentalt

Under depresjonstiden tar vi del i den svært så ambisiøse filmprodusenten Carl Denhams (Jack Black) søken etter ei skuespillerinne. Han ser potensiale i den arbeidsløse Ann Darrow (Naomi Watts). Sammen ferdes de og resten av mannskapet av sted til Skalleøya. Øya viser seg i midlertidig å være like skremmende som navnet tilsier, og filminnspillingen blir raskt avlyst. Denhams nye mål blir nå å fange beistet, og frakte ham tilbake til New York som en museumsattraksjon.

Nyinnspillingen er forholdsvis tro i sin adapsjon av 30-tallsklassikeren, men enkelte forandringer har riktignok blitt gjort: Forholdet mellom Ann Darrow og kongen selv er nemlig mer menneskeliggjort. Apen er ikke det monsteret originalen portretterer ham som, heller et dyr som er misforstått. Darrow ser igjennom hans harde ytre, og føler relasjon og trygghet.

Det kan kanskje fremstå heller påfallende å føle med denne drapsmaskinen, og til tider virker det som en ganske frempresset sympati. En annen mangel filmen innehar, er de heller svake karakteroppbyggingene vi blir presentert for. Men heldigvis har "King Kong" et såpass godt driv gjennom store deler av filmens forløp, at det blir av mindre betydelighet.

Blendende vakkert

Alternativ tekst mangler

Før selve ekspedisjonen til Skalleøya blir New Yorks depresjonstid relativt rettmessig fremstilt som heller dystert. Da vi derimot returnerer til byen, virker det mer som en fantasiverden. Dette er antageligvis gjort med hensikt, for i større grad å få fremmet det heller uvanlige forholdet mellom Darrow og Kong, så vel som møtet med mellom by og natur. Det fremstår dog som noe svulstig, og gir dermed ikke den virkningen som gjerne var ønsket.

Med det lagt til siden så både ser og føles de øvrige omgivelsene fantastiske ut. Intensiteten mannskapet føler på øya, blir drastisk overført til seeren - enten det måtte være frivillig eller ufrivillig. Andy Serkis gjør også en formidabel jobb med å fange Kongs kroppsspråk på en svært så tilfredsstillende og troverdig måte. Det blir også pøst på med diverse forhistoriske dyr (nydelig konstruerte sådanne), men de kommer i slike mengder i så lange perioder at det blir relativt trøttende etter hvert. Vi blendes.

King Kong   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen