Test

King Kong

Handlingen i King Kong er i grove trekk kjent for folk flest. Vi har alle hørt om kjempeapen som forelsker seg i den blonde dama. Det ble stilt store forventninger til hvordan Peter Jackson skulle løse denne klassikeren i nyinnspillingen sin. Ville han klare å trone gjennom med en fantastisk ny vri?

Forutsigbar konge

Filmen begynner med å skildre New York i depresjonstiden på 1930-tallet. Dyrehagen er en vits, folk bor i skur i store gjørmehav og matmangelen er enorm. Eller, for folk flest uten penger er matmangelen enorm. I de riktige kretsene rusler livet sin vante gang med nystrøkne skjorter, sigarer og rykende fersk pasta.

Alternativ tekst mangler
- Hvordan funker egentlig denne greia? Foto: UIP

Oppi all depresjonen og fortvilelsen i New York blir vi kjent med Ann Darrow (Naomi Watts), en varietéskuespillerinne som får sparken når teateret hun jobber på stenges. Hennes store drøm er å spille i et stykke skrevet av favorittdramatikeren hennes, Jack Driscoll (Adrian Brody). Sistnevne er en kamerat av den eksentriske filmskaperen Carl Denham, (Jack Black) som står uten penger fra filmselskapet til å finansiere sine siste filmatiske oppspinn. Da legges enkelt og greit tre skjebner sammen. Denham får Driscoll til å skrive ferdig et manus og plukker naturligvis rent tilfeldig opp frøken Darrow etter en kjapp rusletur. Etter at den kvinnelige hovedrollen er besatt stuer regissør Denham resten av filmteamet og utstyret på et skittent transportskip og durer tilsynelatende i vei til Singapore.

Men forutsigbart nok er det ikke Singapore som er destinasjonen. Denham sitter, tro det eller ei, på et hemmelig kart som viser vei til en ukjent øy. Det er her han vil lage filmen sin. Det burde i grunnen ikke være så vanskelig å overtale kaptein Englehorn (Thomas Kretschmann) og resten av besetningen på skuta til å dra dit heller, om øya ikke hadde hatt det velklingende navnet "Hodeskalleøya". I denne filmen, som alle andre, er sjømenn nemlig fryktelig overtroiske. Til syvende og sist kommer Carl & Co. ihvertfall dit, gjennom tåkemurer og enorme skjær som ligner på nettopp hodeskaller. Med kamerautstyret i armene er det bare en ting å gjøre, ro inn til øya og lage tidenes film.

Filmsuppe

Vel inne på øya skulle en håpe at filmen tok seg opp. Et håp som ikke blir besvart. Det første som møter filmteamet er en ruinby, og bak den, en enorm mur som sperrer et eller annet ute. Hodeskaller og andre kroppsrester dekorer hele plassen. "Ikke noe å bekymre seg, for alt er forlatt", sier regissør Denham. Og logisk nok blir hele teamet angrepet akkurat da. Illsinte innfødte som ligner mest på slitne zombier dreper et par teammedlemmer, og tar så Ann Darrow til fange, fordi hun tilhører "Kong". Og herfra går det om mulig bare nedover. Vi møter dinosaurer og kjempeinsekter, og plutselig sitter vi og ser på en bisarr blanding av "Resident Evil", "Tarzan" og "Jurassic Park".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen