Illustrasjonsbilde. (Bilde: iStock/14921244, Activision Blizzard)

Kinesisk bestefar har viet 8 år til World of Warcraft

Har hele seks spillfigurer på toppnivå.

De fleste har hørt om World of Warcraft. Det nettbaserte spillet satt til Azeroths fortryllende verden har over 10 millioner aktive spillere verden over, og en god slump av disse befinner seg i Kina.

Mange spillere har fortalt om spilleavhengighet opp gjennom årene, mens andre skryter av hvor hardcore de er i spillingen. De færreste klarer uansett å overgå denne 68 år gamle kinesiske pensjonisten.

Står opp tidlig

World of Warcraft ble den nye jobben til den pensjonerte 68-åringen.
World of Warcraft ble den nye jobben til den pensjonerte 68-åringen.Foto: Battle.net

Den ikke navngitte kinesiske bestefaren har nemlig viet åtte år av livet sitt til å slåss og dra på eventyr i Azeroth. Han har hele seks spillfigurer på toppnivået 90, samt fire til over nivå 80.

For de som ikke er innviet i World of Warcraft, så tar det mildt sagt lang tid å komme til nivå 90.

Pensjonisten står opp tidlig for å begi seg ut på nye oppdrag i fantasiverdenen, og bruker deretter resten av «arbeidsdagen» på spillingen – noen ganger i lag med barnebarnet.

Det er ikke kjent hva 68-åringen drev med før han ble pensjonist, men det er i alle fall sikkert hva som er «jobben» hans nå.

Fanger og atomvåpen

68-åringen er som nevnt ikke den eneste kineseren som spiller World of Warcraft. Mange kinesere har hatt såkalt «gullfarming» som heltidsjobb – der de samler inn gull for å selge dette for ekte penger til vestlige spillere.

Forretningen har vært så lukrativ at også enkelte kinesiske myndigheter kastet seg på bølgen i sin tid, og tvang fanger til å spille spillet for å høste inn lukrativt gull.

I det stalinistiske nabolandet Nord-Korea ble dette visstnok en statsgeskjeft i sin tid, da landet skal ha brukt slike spill for å finansiere atomvåpen.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: AX3 Battery)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen