Kinesere i harnisk over Nokias kvalitetssvikt

Undergraver det kinesiske språkets makt
Zhang mente at feilskrivingen ikke bare skadet kinesiske forbrukeres interesser, men undergravde det kinesiske språkets store makt.

Han gikk derfor til søksmål mot Nokia og forlangte å få tilbaketrukket alle problemmobiler, i tillegg til å gi en unnskylding til kinesiske forbrukere.

 

Samler forbrukere
Advokaten ved navn Wang Yingde har fortalt til lokale media at han vil samle kinesiske forbrukere for å saksøke Nokia for bruken av feile kinesiske tegn på Nokiatelefoner. Han vil tvinge Nokia til å gi en offisiell unnskyldning for de gale tegnene, og utbetale 315 renminbi (en myntenhet som betyr "folkets valuta").

248 kroner

Nummeret 315 symboliserer datoen 15 mars, som er verdens forbrukerrettighetsdag. Dette nummeret må i sannhet være symbolsk, for erstatningsbeløpet det dreier seg om er bare omtrentlig 248 norske kroner.
Wang legger vekt på at SMS er en viktig mobilfunksjon, og at feilstaving på beskjedene burde ansees som en kvalitetsfeil. Det er på dette grunnlaget at han mener Nokia burde komme med en unnskyldning til forbrukerne sine. En unnskyldning for at de lager mobiler med dårlig kvalitet.

Så blir det spennende å se om Kina refser de tusenvis av andre mobilene de selv produserer med dårlig kvalitet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen