Kinect kan overvåke deg

Kinect, som er det nye styresystemet for Microsofts spillkonsoll Xbox 360, har begynt å innta verdens velmøblerte stuer. En million eksemplarer er allerede solgt, og innen vi skriver 2011 kan så mange som fem millioner ha en Kinect hjemme.

Har du ennå ikke helt fått det med deg er altså Kinect en avansert sensor-enhet som typisk skal plasseres over eller under TV-en. Den har mikrofon, kamera og dybdesensorer, og står på en motorisert fot.

Alt dette gjør den i stand til å analysere rommet den står i, gjenkjenne enkelte personer både via utseende og stemme, og registrere hvordan folk beveger seg i tre dimensjoner. Slik kan man spille helt uten konvensjonelle kontrollere.

Ser man litt skjevt på det, er det også et ypperlig verktøy for å spionere på folk.

"Muligheter"
Dennis Durkin, Xbox-avdelingens økonomisjef, skal på et forretningsmøte i forrige uke ha luftet noen tanker om hvilke "muligheter" som ligger i å overvåke brukerne med teknologien.

Et eksempel han nevnte var at kameraet kunne analysere lagtrøya du har på deg, og således plukke opp hvilket lag du heiet på når du så sport. Reklame kan også tilpasses etter hvor mange personer som befinner seg i rommet, ble gitt som et annet eksempel.

Microsoft har i ettertid bedyret overfor Wall Street Journal at Xbox 360 ikke bruker noe av informasjonen som fanges opp av Kinect-kameraet i reklameøyemed.

Kilde: Affärsvärlden.se

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen