Kinect skal hjelpe rotehuer
Teknofil
(Bilde: Istockphoto)

Kinect skal hjelpe rotehuer

Microsoft-leketøy finner igjen nøklene dine i hjemmet.

Microsofts bevegelsessystem Kinect har fått mange spennende bruksområder siden det ble lansert. Vi har blant annet sett at en ensom hund fikk seg en robotvenn, at en dansk drone kan redde deg fra drukningsdøden og en hendig robot som rydder opp i kåken.

Nå vil to amerikanske forskere bruke et nettverk av Kinect-sensorer for å gjøre om hjemmet ditt til en søkbar database, slik at du kan finne ut hvor du har lagt nøklene, telefonen, fjernkontrollen eller andre småting som alltid blir borte på mystisk vis.

– Vi skal lage Google for hjemme ditt, sier forskeren Shahriar Nirjon ved University of Virginia til New Scientist.

Søk opp ditt eget hjem

Sammen med kollegaen John Stankovic, har Nirjon utviklet systemet Kinsigt, som bruker en Kinect-sensor i hvert rom for å registrere hvor alle gjenstander befinner seg. Hvis du for eksempel leter etter nøklene dine, kan du søke dem opp på datamaskinen og finne ut hvor de befinner seg i huset.

Et problem er at oppløsningen til Kinect-sensoren er ganske begrenset: Den kan bare registrere objekter innenfor en avstand på 3,4 meter og krever dessuten at gjenstandene ikke er for små.

Forskerne har likevel utviklet ulike algoritmer slik at det også blir mulig å finne selv de minste objektene. I tillegg har systemet «hukommelse», og lærer hvor det er mest sannsynlig å finne et objekt. Det er for eksempel mer sannsynlig å finne bestikk på kjøkkenet enn på badet.

Vellykket test

For å teste systemet spredte forskerne 48 objekter som kniver, gafler og nøkler på 80 mulige plasseringer i et Kinect-utstyrt hus, og etterpå ble en rekke testpersoner bedt om å flytte rundt på tingene.

Programmet skulle deretter fortelle hvor hvert enkelt objekt befant seg, og det lyktes i de fleste tilfellene. Problemene begrenset seg til de minste gjenstandene, eller i tilfeller der de var gjennomsiktige eller lå tett på hverandre.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Når vi eventuelt får se dette produktet i butikkhyllene er ennå for tidlig å si. Ville du benyttet deg av et slikt system?

(Kilder: BBC, New Scientist)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen