Kina utsetter 3G-nett

Kina har lenge hatt planer om å etablere 3G-nett. Men nå ser det ut til at lanseringene av landets 3G-tilbud utsettes nok en gang.

- 3G-lisenser vil ikke bli tilgjengelig før i 2007, mest sannsynlig i andre kvartal, sier analytikerne William Bao Bean og Michael Feng, analytikere i Deutsche Bank i en forskningsrapport tidligere denne uken.

Det kommunistiske Kina er kjent for å gjøre ting på sin egen, spesielle måte, også når det gjelder mobilteknologi. Derfor har kineserne startet utprøvinger av et helt spesielt og eget 3G-nett, basert på TD-SCDMA-teknologi.

I følge Vnunet har flere kilder i Kina beskyldt landets regjering for å holde tilbake 3G-lisensene for å mulighet til å lansere deres eget 3G-nett samtidig som de eventuelle konkurrentene.

Når 3G-nettene i Kina endelig åpnes, er potensialet voldsomt for operatørene, tror analytikere. Det forventes at over fem millioner abonnenter vil benytte nettene det første året. I innen slutten av det tredje året, regner man med at 85 millioner kinesere har tatt i bruk 3G.

(Kilder: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen