Kina strammer inn etter Björk-glipp

Det var under en konsert i Shanghai at den islandske artisten begynte å rope slagord for frigjøringen av Tibet. Først messet hun ”Tibet! Tibet!” etter sin låt Declare Independence fra hennes siste album "Volta". Deretter ropte hun ”raise your flag” flere ganger, skriver Yahoo! Music.

Björk har vært på tur til Kina.
Björk har vært på tur til Kina.

Les anmeldelse av "Volta" her.

Strammer inn

– Vi kommer til å stramme inn kontrollen rundt utenlandske artister fra nå av, slik at dette ikke vil gjenta seg. Vi kommer aldri til å godta noen forsøk på å frigjøre Tibet fra Kina og vi ønsker ikke velkommen artister som fremmer et slikt budskap, presiserer Kinas kulturdepartement i en pressemelding.

Kulturdepartementet mente også at Björk brøt kinesisk lov og at utropene hennes såret det kinesiske publikumet. På sin nettside går Björk i forsvarsposisjon:

– Min plikt

– Jeg er ikke en politiker. Først og fremst er jeg en musiker og det er min plikt å utrykke hele spekteret av menneskets følelsesliv. Ønsket om å frigjøre seg er en sterk følelse som vi alle føler i løpet av livet. Låta Declare Independence var skrevet som en personlig sang, men det gir meg stor tilfredsstillelse å se den bli tolket slik som her, skriver den eksentriske artisten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen