Kina stopper 205 piratsider

Kina blir ofte kritisert for å gjøre lite i kampen mot piratkopiering. Piratkopiert programvare, film og musikk blir solgt åpenlyst på gatene, noe vestlige opphavsrettorganisasjoner har sett seg lei på.

Nettsider med piratkopiert materiale er utbredt. Nå har kinesiske myndigheter begynt å ta problemet seriøst, og har fra slutten av september til januar etterforsket 436 tilfeller.

Dette har ført til at 205 nettsider er stengt, 71 servere er konfiskert og det er gitt bøter for 565 000 kroner (705 000 yuan). Seks tilfeller ble ført videre til domstolene, hvor et av de førte til domfellelse.

Kina er nå verdens nest største internettmarked, med rundt 140 millioner brukere. Prisene for programvare, film og musikk er svært høye i forhold til kinesiske lønninger. Dette fører til at piratkopiert materiale er svært utbredt.

Myndighetene har lagt restriksjoner på kulturell import - mye film og musikk er derfor ikke lovlig å distribuere i landet. Den eneste måten å få tak i dette på kan da være å laste ned piratkopiert materiale.

(Kilde: News.com)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen