Kina hopper over 3G, lanserer 4G

Det går fort med 4G på mobilen
Det går fort med 4G på mobilen

At asiatene er noen råtasser på ny mobilteknologi, er ingen hemmelighet. Dette bekreftes nok en gang når Kina nå har lansert et 4G-nett, til og med før noe 3G-nett har kommet på plass i landet.

Det er i første omgang innbyggerne i Changning-distriktet i Shanghai som kan få nyte nedlastingshastigheter på opp til 100 Mbps rett på mobilen.

Det nyåpnede 4G-nettet er del av prosjektet Future Technology for Universal Radio Environment, eller også kalt FuTURE Project. Hvilken teknologi kinsererne bruker i det nye nettet sitt, er uvisst.

Mangler 3G-nett
Mens norske operatører har forsynt oss med 2G, 2,75G (EDGE) og deretter 3G, tar altså ikke kineserne rekkefølgen så nøye. Landets myndigheter har nemlig enda til gode å dele ut noen lisenser til å bygge ut 3G-nett, skriver Digi.no.

I tillegg til at Kina nå har utviklet sitt eget 4G-nett, samarbeider landet også med Japan om utviklingen av 4G-nett. De to landene inngikk i 2005 et samarbeid om 4G-teknologien Variable-Spreading-Factor Spread Orthogonal Frequency Division Multiplexing, eller VSF-Spread OFDM. Japan har allerede gjennomført tester av 4G-nett basert på denne teknologien.

Under testingen ble 32 prototypetelefoner benyttet til å se video i sanntid samtidig som de beveget seg i et fart på 20 kilometer i timen. Telefonene klarte å motta data i en hastighet på 100 Mbps. Når telefonene ble holdt i ro, steg nedlastingshastigheten til 1 Gb i sekundet. Du kan lese mer om VSF-Spread OFDM i saken "Gruser 3G-nettet".

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen