Kina får mobilretur

I et land hvor antallet mobilbrukere eksploderer, vil også antallet mobiler som kastes gå opp. I dag bruker mer enn 388 millioner kinesere mobiltelefon. Motorola, Nokia og kinas ledende mobiloperatør China Mobile, har nå startet en kampanje hvor de skal samle inn gamle mobiltelefoner.

Kampanjen kalles "Green Box Enviroment Plan", og skal sørge for at mobiltelefonene kineserne kaster blir resirkulert. Omtrent 1000 av China Mobiles butikker, og 150 av Motorola og Nokias butikker vil fra nå av ha en såkalt "green box" hvor man kan kaste sin gamle telefon. Dette er ikke ulikt ordningen med el-retur vi har her hjemme, hvor du kan gå til en mobilbutikk og kaste din gamle telefon.

Avdankede kinesiske mobiltelefoner skal samles inn og behandles av de tre samarbeidspartnerene. Motorola sier i følge China View at de har samlet inn tre tonn gamle mobiltelefoner siden de kom inn på det kinesiske markedet, som er det største i verden.

I slutten av novebmer hadde 29,1 prosent av alle kinesere mobiltelefon, i følge det kinesiske informasjonsindustri-ministeriet.

(Kilder: China View, United Press International)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen