Kina elsker smarttelefoner

De siste årene har mange mobilprodusenter satset på såkalte smarttelefoner, altså mobiltelefoner med PDA-liknende funksjoner. Og det er nok ikke så dumt, siden nye tall viser at salget av slike telefoner skyter rekordfart.

I løpet av årets andre kvartal ble det solgt hele 75 prosent flere smarttelefoner enn i samme periode i fjor, viser tall fra analyseselskapet Canalys.

Nokia, som er verdens største produsent av vanlige mobiltelefoner, ligger også på topp når det gjelder smarttelefoner. I løpet av ett år har finnene økt salget av smarttelefoner med nesten 50 prosent.

Linux i Kina
Kombinasjonen Kina og Linux har vært en suksessformel for smarttelefonprodusentene. Selv om operativsystemet Symbian, som blant andre Nokia bruker, er størst, er Linux i ferd med å få overtaket i markedet. Og et er spesielt kineserne som er begeistret for Linux-drevne smarttelefoner.

Kampen mellom produsentene for å overbevise brukere om at nettopp deres smarttelefoner er unike og best, blir stadig sterkere. Nokia har for eksempel gått over til å kalle sine smarttelefoner multimedia-computere.

(Kilder: Digi, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen