Kina dropper sensuren

Det har vært et rabalder uten like etter det ble kjent at kinesiske myndigheter ville sensurere nettilgangen for både journalister og andre tilreisende til årets olympiske leker. Nå har imidlertid kinesiske myndigheter gitt etter.

Saken løst
Journalister er kanskje ikke den gruppen det er lurest å begynne og true med sensurering av fri nettilgang, og medieoppmerksomheten rundt sensuren har følgelig vært formidabel. Nå har imidlertid alt ordnet seg, og i den internasjonale olympiske komité er man meget fornøyd med nattens møte.

- Saken er nå løst. De kinesiske OL-arrangørene har gått med på kravene om å heve alle restriksjoner på bruk av internett under arrangementet, sier visepresidenten i IOC, Gunilla Lindberg til Reuters.

Fritt frem
Den nye holdningen med at alt åpnes fullstendig opp for alle journalister, står i sterk kontrast til linjen de kinesiske myndighetene først la seg på. Presset har vært hardt fra både IOC, interesseorganisasjoner og internasjonal media.

- Det er ingen tvil om at denne saken nå er løst. Koordinasjonskomiteen i IOC hadde et møte med Beijings OL-arrangører natt til i dag og kom til felles enighet. Nå kan internasjonale journalister bruke nettet på samme måte som i alle tidligere OL, fortsetter Lindberg til Reuters.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen