Test

Kina-nekt for Björk

Det var ved en konsert i mars, som fant sted i Kina - nærmere bestemt Shanghai, at Björk midt i sangen Declare Independence tok et avbrekk ved å skrike "Tibet!". Og siden Tibet har vært kinesisk eie i omlag seksti år kunne Björk kort tid etter motta en erklæring som hevdet at hun brøt kinesisk lov og attpåtil oppskaket og såret den kinesiske befolkningens følelser. Ved siden av erklæringen fulgte en oppfordring om å pålegge restriksjoner for utenlandske artister.

Den mystiske og alltid like fargerike Björk har en av tidenes mest interessante scenepersonligheter - som i tilfeller som dette kan få dama opp i skikkelig trøbbel.
Den mystiske og alltid like fargerike Björk har en av tidenes mest interessante scenepersonligheter - som i tilfeller som dette kan få dama opp i skikkelig trøbbel.

Ingen nåde

Det var ikke før denne uken, blant annet via nyhetsbyrået Reuters, at den kinesiske regjering kunne meddele at underholdning av utenlandske artister, som utgjør noen som helst trussel for Kinas politiske syn vil bli nektet framtidige opptredener i Kina for evig tid.

Godkjennelse er et faktum

Beijing har også nektet festivaler av all sorter, og strammet inn reglene for godkjennelse av konserter - mye på grunn av denne sommerens OL. "Ingenting som ikke har fått godkjennelse vil bli tillatt å opptre", uttaler Kinas kulturminister.

Björk Volta   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen