(Bilde: Shutterstock/123836458)

Kina legaliserer spillkonsoller

Kan være en gullgruve for Sony, Microsoft og Nintendo.

Myndighetene i Kina ønsker økonomisk vekst, og vil derfor lansere en frihandelssone i byen Shanghai. Som et ledd i denne planen, vil kineserne også legalisere kjøp og salg av spillkonsoller – noe som har vært forbudt i 13 år.

Utviklere som Sony, Microsoft og Nintendo kan dermed gni seg i hendene, ettersom spillmarkedet i Kina er enormt. I fjor var omsetningen i Kina på 58 milliarder kroner, og denne er ventet å øke til hele 130 milliarder innen 2017.

Én «hake»

Det er imidlertid ett spesifikt krav til å få tillatelse til å drive med spillkonsoller i Kina: Utviklerne må etablere bedriften innenfor Shanghai.

Akkurat det skal nok ikke by på noe problem for de internasjonale aktørene. Microsoft har allerede satt i gang, og har annonsert et spillsamarbeid med det kinesiske selskapet BesTV.

Var redde for vestlig innflytelse

Forbudet mot spillkonsoller ble innført i 2000, med påskuddet om innholdet i vestlige spill og hvordan voldelige titler kunne påvirke barn og unge.

Kineserne har imidlertid hatt tilgang til PC- og mobilspill hele tiden, så det gjenstår å se hvordan konsoller eventuelt slår ned på markedet.

Annen spilling er allerede tillatt:
I Kina kan du betale jenter for å spille med deg »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen