Illustrasjonsbilde (Bilde: ZTE/Shutterstock 160588019/136992797)

Kina lanserer sin egen spillkonsoll

Men kan den konkurrere med Xbox One og PlayStation 4?

Som mange kanskje vet har spillkonsoller lenge vært forbudt i Kina, av hensyn til «folkets moral». For 3 måneder siden ble imidlertid forbudet delvis opphevet, og nå er enda en av Kinas egenproduserte spillkonsoller på vei.

«The Fun Box»

Navnet på det nye kinesiske vidunderet er The Fun Box. Hvor originalt eller uoriginalt dette navnet er kan diskuteres, men det levner i det minste liten tvil om hva produktet er: en kubeformet underholdningsmodul.

Det kubeformede produktet skal visstnok bli sluppet på det kinesiske markedet i løpet av denne måneden, og under panseret finner vi Nvidias Tegra 4-prosessor og 2 GB minne som skal ta seg av spillingen. I tillegg er skal boksen ha USB- og micro-USB-porter, Bluetooth-håndkontroller og en dobbeltantenne som sørger for Wi-Fi-oppkoblingen. Utenom selve spillingen skal man også kunne strømme HD-video fra nettet.

Det er ikke oppgitt hva slags operativsystem konsollen benytter seg av.

Store kinesiske aktører

Bak produktet står to store kinesiske aktører, nemlig mobiltelefonprodusent ZTE og spillutvikleren og -utgiveren The9, som blant annet har hatt ekslusive distribusjonsrettigheter til for eksempel World of Warcraft i Kina tidligere.

Boksen har da også det mindre offisielle navnet ZTE9, som minner oss om hovedaktøren bak det hele. Representanter fra ZTE og The Fun Box skal nå være i snakk med både kinesiske og utenlandske spillutviklere om å lage innhold til boksen. Og godt er det, for en spillkonsoll er ikke særlig morsom bare i seg selv.

ZTE er ikke først ut med å lansere en kinesisk spillkonsoll: 
Dette er Huaweis TRON-spillkonsoll »

(Kilde: Polygon)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen