(Bilde: Shutterstock/115681978, Microsoft)

Kina kan stå overfor en Windows XP-katastrofe

Kineserne må snart ta grep – ellers ...

Microsoft gir ut den aller siste sikkerhetsoppdateringen til den gamle veteranen Windows XP den 8. april 2014. Etter dette er det slutt på all Microsoft-støtte til det geriatriske operativsystemet, og det kan bety trøbbel for blant andre Kina.

Analysebyrået Net Applications anslår nemlig at hele 72,2 prosent av alle kinesiske datamaskiner kjører på 12-åringen, mens USA til sammenligning har XP på bare 16,4 prosent av maskinene. Hvis Kina blir rammet av en datavirusepidemi når støtten har utløpt, kan dette med andre ord være katastrofalt for verdens mest folkerike land.

Nok en utsettelse?

Microsoft har forlenget støtten til Windows XP flere ganger allerede, og man spekulerer i om det amerikanske selskapet ikke utsetter stansen nok en gang før april neste år.

Bruken av XP er imidlertid på vei ned, men ikke i et godt nok tempo til at nivået vil være tilstrekkelig lavt i løpet av åtte måneder. Hva som skjer, gjenstår å se, men i alle tilfeller er Windows XP det operativsystemet som Microsoft har støttet lengst.

Denne går sannsynligvis ikke på XP:
Nå har Kina verdens raskeste supercomputer »

(Kilde: Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen