Kina innfører strenge krav til nettbruk
(Bilde: Wikipedia Commons)

Kina innfører strenge krav til nettbruk

Nå må alle bruke sitt virkelige navn på nett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Folkerepublikken Kina strammer nå inn på kravene for alle som blant annet bruker sosiale medier i landet. Frem til nå har det ikke vært noen krav til å vise sin egentlig identitet når man surfer i landet, men det kommer det nå en slutt på, melder Engadget.

Nå skal myndighetene endre lovverket slik at alle som bruker lynmeldinger og sosiale medier, må bruke sitt egentlige navn i alle sammenhenger. Dermed vil de kinesiske myndighetene få mer kontroll over nettrafikken i landet. 

Må godkjennes av myndighetene 

Statsstyrte Xinhua News opplyser at alle personer som oppretter nye brukere, må gjennomgå en full bakgrunnssjekk før de får tilgang. 

Grunnen til at de kinesiske myndighetene nå stramme inn skal være at de ønsker å stramme inn informasjonsflyten. Ifølge myndighetene har noen få personer i landet brukt plattformene til å spre feilinformasjon, rykter, terrorisme, vold og pornografi. 

Gjelder også nåværende brukere

Det finnes omlag 5,8 millioner kontorer knyttet til lynmeldinger og sosiale medier i Kina, og disse må også belage seg på en redusert tilgjengelighet i tiden fremover. De vil også gjennomgå en tilsvarende godkjennelse før de kan ta i bruk sosiale medier og lynbeskjeder som vanlig. 

Samtidig vil brukerne bli pålagt å følge noen grunnpoenger når de bruker nettet. De må blant annet respektere nasjonale interesser, opprettholde offentlig orden og det sosialistiske systemet. 

Skulle brukere ikke overholde disse reglene vil innholdet de har skrevet bli slettet før kontoen fjernes. Skal vi tro Engadget vil de nok også etter alt å dømme bli tatt inn til avhør om sine handlinger. 

Kinesiske myndigheter mener at de nye reglene vil beskytte rettighetene til landets borgere om ytringsfrihet.

Kineserne er på fremmarsj når det gjelder teknologi:
Nå skal de lage verdens største forskningsmaskin »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen