Kim får ikke iPod til jul

Alternativ tekst mangler
(Illustrasjon: Amobil)

Etter at Nord-Korea valgte å prøvesprenge sin første atombombe nylig, har reaksjonene mot landet vært harde og krasse. I går kunngjorde amerikanske myndigheter en total eksportstopp av elektronikk til diktaturet i Asia.

Årsaken til stoppen skal være at Kim Jong-il har stor sans for alt av dingser og dippedutter, i tillegg til Cognac og atomvåpen.

Ifølge kilder skal den kortvokste diktatoren ha for vane å belønne sine mest lojale tjenestemenn med dyre dråper, biler og elektronikk mens folket ellers sulter. Men som følge av importforbudet blir det dårlig med mp3-spillere fra Apple og andre godbiter under årets juletre i presidentpalasset.

Importforbudet kommer i tillegg til et allerede eksisterende importforbud på luksusvarer som klokker, Cognac, sigaretter, kunst, sportsutstyr, musikkinstrumenter og Harley Davidson-motorsykler, som alle er gjenstander Kim verdsetter høyt.

FN har uttalt seg svært positivt om tiltaket, ettersom organisasjonen håper mangelen på gaver vil skape mindre lojale tjenestemenn i Nord-Korea. USA har også tidligere hatt eksportstopp i elektronikk til andre land, men da ofte av mer logiske årsaker, som at elektronikken ville bli brukt i våpenproduksjon.

Så hvis Kim ønsker seg harde pakker til jul, må han enten dra på shopping i et av nabolandene, eller forsøke seg på svartemarkedet.

(Kilde: ITavisen, BetaNews, Mobile Magazine)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen