Kim Dotcom starter politisk parti i USA.
Kim Dotcom starter politisk parti i USA. (Bilde: The Internet Party/YouTube)

Kim Dotcom vil bruke partipisken mot film– og musikkbransjen

Mannen piratjegerne aldri får has på entrer amerikansk storpolitikk.

Kim Dotcom, mannen som tidligere har laget seg et navn i rettighetsindustrien ved å stå bak tjenester som Megaupload og MEGA, beveger seg nå inn i amerikansk storpolitikk, det meldet TorrentFreak.

I går ble Dotcom, etter lange og svært kostbare runder i retten, vedtatt ikke varetektsfengslet i påvente av den kommende rettssaken hvor han ønskes utlevert til USA for å stå til rette for anklager om brudd på opphavsrettsreglene.

Stiller til valg mot saksøkerne

Selv om rettsrundene nærmest sendte Dotcom pengelens ut på gata gir han ikke opp å endre verden. På Twitter annonserte han nettopp planene om å til neste år stifte et nytt parti i USA, kalt «The Internet Party».

Dotcom har en viss politisk erfaring fra tidligere, da han så sent som i mars i år stiftet  «The Internet Party» også hjemme i New Zealand hvor han til nå har holdt residens. Dotcom kunne imidlertid ikke lede dette partiet selv, siden han kun har tysk statsborgerskap.

Slår allianse

Det samme gjentar seg nå, men Dotcom skal denne gangen ikke stå alene når han inntar den amerikanske storpolitikken og etter all sannsynlighet går rett i bresjen på musikk- og filmindustriens rigide rettighetshavere – de samme folkene som ønsker han bak lås og slå.

Nokså hemmelighetsfull hinter han bare til at han med seg på laget har kjente personligheter fra både musikk- film- og Internet-industrien. En av disse vil etter alt å dømme også lede partiet, som kun kan ledes av amerikanske statsborgere.

Politikk og valgkamp koster penger, spesielt i USA, men tross den nylige bankrotten har Dotcom planen klar for finansieringen. Den skal potensielle velgere selv stå for.

Kjemer mot overvåkning og for frihet

Det er ikke kjent akkurat hvilke saker Dotcoms Internet Party skal kjempe for i USA, men det er naturlig at det vil hente inspirasjon fra søsterpartiets program i New Zealand hvor følgende står på den politiske kamplisten:

  • Raskere og billigere Internett, og flere høyteknologiske arbeidsplasser er satt på dagsorden.
  • Kjempe mot masseovevåkning.
  • Reformere lovgivningen rundt opphavsretten på en slik måte at innholdsleverandører stimuleres til å gjøre produktene sine globalt tilgjengelig uten store forsinkelser – noe partiet mener vil bidra til å motvirke piratkopiering.
  • Innføre en digital, kryptert valuta som skal gjøre det mulig å foreta internasjonale transaksjoner på en både billig og trygg måte, altså tilsynelatende noe ala Bitcoin.

WikiLeaks Julian Assange er minst like kontroversiell som Dotcom:
– Total overvåkning er kun få år unna »

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen