Kim Dotcom med avlyttingssikker Skype-konkurrent
(Bilde: Shutterstock / montasje)

Kim Dotcom med avlyttingssikker Skype-konkurrent

Utlover dusør til de som klarer å finne sikkerhetshull i MegaChat.

Den omstridte grunnleggeren av fildelingsnettstedet Mega, Kim Dotcom, har lansert en ny nettleserbasert chattetjeneste som ser ut til å bli en direkte konkurrent til Microsofts Skype.

Betaversjonen av MegaChat er nå tilgjengelig, men vil i første omgang kun fungere med videosamtaler. Tekst-chat og videokonferanser kommer senere, opplyser Kim Dotcom på sin Twitter-konto.

Sikker kryptering

MegaChat lar brukere av Mega-tjenesten kommunisere med hverandre via en kryptert forbindelse. Målgruppen er de som ikke stoler på sikkerheten i Skype og andre tjenester. Lekkede dokumenter fra Edward Snowden har tidligere vist at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA helt siden 2011 har vært i stand til å overvåke kryptert trafikk i Skype. Skype-eier Microsoft har ifølge Der Spiegel sagt at de ikke vil gi myndighetene ubegrenset tilgang til kundedata eller krypteringsnøkler, men en rettskjennelse pålegger Skype å gi informasjon til NSA.

MegaChat.
MegaChat. Foto: Mega.nz

Kim Dotcom annonserte MegaChat allerede i desember, men det er først nå Mega-brukere kan ta tjenesten i bruk. Du kan kun chatte med andre som har konto hos Mega. 

Hevder du ikke kan stole på de amerikanske tjenestene

– Du kan ikke stole på noen USA-baserte online service-tilbydere når det gjelder dine data. Skype har ikke noe valg. De må gi bakdører til amerikanske myndigheter, hevdet DotCom i desember ifølge The Register.

I tillegg til sikker video- og tekstchat skal du også kunne utveksle filer og kataloger med de du chatter med. 

I 2013 klarte en sikkerhetsekspert å stjele passord fra Megas fildelingstjeneste, og Kim Dotcom har derfor utlovet en dusør til alle som klarer å finne sikkerhetshull i den nye Megachat-tjenesten.

Du kan prøve ut MegaChat her

Selv ikke USAs fremste sikkerhetseksperter klarer å avlytte alt:
Snowden-lekkasje viser hvilke krypteringsverktøy NSA ikke kan knekke »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen