(Bilde: Illustrasjon: Niklas Plikk)

Kim Dotcom starter «The Internet Party»

Den omstridte millionæren satser på politisk karriere.

Tyskeren Kim Schmitz, kjent som Kim Dotcom siden 2005, tjente angivelig én milliard norske kroner gjennom fildelingstjenesten Megaupload. Tjenesten ble stengt i 2012, og samtidig ble Dotcom arrestert etter mistanke om gjentatte brudd på den amerikanske åndsverksloven. Senere startet han skylagringstjenesten Mega.

Nå sikter Dotcom seg inn på en politisk karriere i New Zealand, ifølge TechWeek. Selv om han ikke kan stille til valg selv, er han i gang med å stable på beina et politisk parti han har valgt å kalle «The Internet Party».

Ønsker innflytelse

For øyeblikket lever Megaupload-gründeren et liv i luksus i New Zealand, men det er fordi han har betalt kausjon for å slippe varetekt frem til utleveringssaken hans kommer opp i juni. Blir han utlevert til USA risikerer han nemlig inntil 20 års fengsel.

Dotcom har ikke gyldig bosettingstillatelse i New Zealand, og får derfor ikke stille som kandidat selv i valget som er i september. Han har likevel utformet det politiske manifestet til partiet. Der kommer det frem at Internett-partiet blant annet vil kjempe for nettnøytralitet, billig og ubegrenset Internettilgang, flere teknojobber i landet og en reform av åndsverkloven. Videre vil partiet til Dotcom stanse overvåkning via Internett fra myndighetenes side, samt bygge opp en statstøttet digital valuta á la BitCoins.

– Dette er en frihetsbevegelser for Internett og teknologi, sier Dotcom selv, ifølge kilden.

Signert utgave av Mein Kampf

Lanseringen av partiet gikk imidlertid ikke helt smertefritt. Det kom nemlig frem at Dotcom eide en signert utgave av Adolf Hitlers Mein Kampf, og derfor ble han stemplet som en nazi-sympatisør.

Tyskfødte Dotcom forsvarte seg med at han er en samler, og at han også sitter på samleobjekter som har tilhørt blant annet Sir Winston Churchill og Josef Stalin. Han mente at opplysningen om eiendelen hans var en del av en svertekampanje mot ham fra politiske motstandere.

Vraket sin nye tjeneste for å bli politiker: 
Kim Dotcom trekker seg fra Mega »

(Kilder: TechWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen