Kikkert og digitalkamera i ett

La oss få sagt det med en gang: Den nye kikkerten fra Kowa er ikke et av de leketøyene du kan få på postordre. Dette er i utgangspunktet en kvalitetskikkert som man har bygget et kamera inn i for å kombinere mulighetene.

For en som er vandt til speilreflekskameraer er brennvidden og blenderåpningene helt eksepsjonelle - 1350mm f/4! Dette er riktignok ikke ekte 1350mm (ekte 225mm), men omregnet til 35mm-standard blir det samme utsnittet. Hvis man er glad i fugletitting, eller andre ting som fordrer bruk av kikkert, så har fotograferingen av det man ser plutselig blitt mye enklere.

Man skal være klar over at med brennvidder som dette, egner den seg ikke til allment bruk. Den korteste brennvidden er lengre enn den lengste på mer ordinære digitalkameraer, og selv på speilrefleks er dette en meget stor brennvidde. Du vil derfor ha problemer med å ta portretter og landskapsbilder.

Prisen på herligheten er veiledende 18 000 kroner, noe som ikke er ille sammenliknet med for eksempel digitale speilreflekskameraer, men med det begrensede bruksområdet denne har, blir den for de spesielt interesserte. Norsk importør er Aronsen AS.

 

Vi gjengir her pressemeldingen fra Aronsen:

Kikkert og digitalkamera i ett

Nå har du mulighet til å skaffe deg en kikkert og et digitalkamera i en og samme enhet. Kowa TD-1 er nemlig kommet på markedet. Nyvinningen har 3.2 megapixel-kamera og en zoom på 450-1350mm. Kort sagt er TD-1 en kikkert/digitalkamera med en vanvittig zoom og god bildekvalitet.

Det er Aronsen AS som nå sender denne ”verstingen” ut på markedet. Agenturet er nytt for Aronsen og produktet TD-1 er helt nytt for konsumenter som er glade i digitale nyheter. Oppskriften for TD-1 er enkel: Finn det du er på jakt etter i søkeren. Deretter tar du bilder av det!

Kombinasjonen av en kikkert og et digitalkamera er utrolig spennende. TD-1 er perfekt for fugletittere, naturmennesker generelt, for folk som er på sportsstevner og når du trenger å komme nær det du skal fotografere, sier markedssjef Rune Reiersen i Knut Aronsen AS.

TD-1 er et spottingscope med integrert digitalkamera. Kikkertdelen gjør det mulig å observere ting på avstand, noe som i seg selv er fascinerende. Men når man nå har muligheten til å fange disse opplevelsene med et digitalkamera i samme enhet blir det hele enda mer fascinerende.

Om man tidligere ønsket å ta bilder på distanse måtte man enten kjøpe dyre og tunge telelinser til kameraet sitt. Eller kjøpe et spottingscope med tilhørende kamerautstyr. Med TD-1 slipper man dette. Nå kan man få i pose og sekk, til en langt lavere pris. Kameraet har en veiledende utsalgspris på 18 000 kroner.

KOWA har mer enn 50 års erfaring med å lage spottingscopes og er en av verdens ledende bedrifter innen optisk teknologi. Så hva var da mer naturlig enn at det var KOWA som klarte å smelte sammen et spottingscope og et digitalkamera til en enhet?

Linsen som sitter i TD-1 gjør at du kan bruke enheten som et høykvalitets spottingscope, og gjør også at digitalkameraet har en utrolig zoom på 450-1350mm (sammenliknet med 35mm film). Selv om teknologien er avansert, er brukervennligheten stor. Selv de som ikke har erfaring med å bruke spottingscopes eller digitalkameraer kan bruke TD-1.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen