Kidnappet seg selv

Den noe spesielle hendelsen skjedde i Lucknow i India for ikke så lenge siden. India er et av landene som beveger seg hurtigst mot Europas mobilvaner. Flere og flere har både behov for og ønsker seg mobiltelefon. Denne gutten gikk allikevel litt over streken i jakten på ny telefon.

15-åringen gikk på skolen som alle andre vanlige dager. Da han ikke kom hjem igjen, ble foreldrene bekymret. Det tok ikke lang tid før de mottok den første telefontrusselen. "Kidnapperen" krevde en løsesum på 500.000 rupier, altså nærmere 75.000 kr. Om foreldrene ikke var i stand til å møte dette kravet, ville gutten bli tatt livet av, i tillegg til at liket skulle legges over en jernbanelinje.

Isteden for å fremskaffe pengene for å få sønnen tilbake, gikk de sporenstreks til politiet med saken. Etterhvert begynte politiet å mistenke at det var gutten selv som stod bak kidnappingen. De begynte derfor å avlytte telefonlinjen til foreldrenes hus, for å identifisere alle som ringte inn. Etter tre dager ble gutten innhentet, mens han ringte inn en siste trussel fra en telefonkiosk i en by like ved.

Gutten innrømmet villig alt sammen i varetekten som fulgte. Hans motiv for å både skremme vettet av foreldrene og ilegge politiet unødvendig arbeid, var at hans far ikke ville gi ham penger til ny mobiltelefon. Han ønsket seg så veldig en Nokiatelefon som kostet ca 4500 kr. På skolen skammet han seg over at han ikke hadde like nye og kule mobiltelefoner og motorsykler som kameratene. Når til og med jentene hadde bedre og nyere mobiler enn han selv, fant han situasjonen direkte uholdbar.

For å skjule sin identitet for foreldrene under trusseloppringingene, hadde han brukt et av de eldste triksene i boka: Et lommetørkle over telefonrøret. Guttens sjebne er nå uviss, men det ryktes at han kan se frem til å tilbringe en god stund på en anstalt for mindreårige forbrytere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen