Kickstarter samlet inn 600 millioner kroner

Teknofil Kickstarter samlet inn 600 millioner kroner

Kickstarter samlet inn 600 millioner kroner

Petter Smart-nettsted satte rekord i 2011.

Kickstarter er en nettside der oppfinnere, entrepenører og andre kan legge ut sine ideer og overbevise folk til å sponse dem, slik at de kan realisere prosjektene sine. Man må nå pengemålet sitt innen en tidsfrist, og hvis man ikke klarer dette vil alle sponsorene få pengene tilbake igjen.

Nå har Kickstarter lagd et sammendrag av 2011 – et år hvor det ble satt mange nye rekorder. Den viktigste rekorden innebærer at Kickstarter har samlet inn nesten 100 millioner dollar, over 600 millioner norske kroner, til diverse prosjekter. Dette er en firedobling i forhold til året før.

Nesten halvparten blir finansiert

Av andre interessante tall kan man nevne at det ble opprettet 27 000 nye prosjekter i 2011 og blant disse var det 11 836 som klarte å samle inn nødvendig kapital – noe som gir en suksessprosent på 46, opp 3 fra året før.

Teknologiprosjekter fikk størst oppmerksomhet, mens mesteparten av pengene gikk til film- og musikkprosjekter, med henholdsvis 32 og 19 millioner dollar. Innenfor kategorien "Design" har 319 prosjekter mottatt nesten 10 millioner dollar, mens prosjekter under "Kunst" og "Tegneserier" mottok 6 og 1,7 millioner.

Blant de mest ivrige velgjørerne er en person med initialene HT, som har bidratt økonomisk til hele 724 ulike prosjekter.

denne siden hos Kickstarter får man tilgang til mer statistikk og informasjon om fjoråets mest populære prosjekter, som for eksempel de fem filmene som ble vist på den årlige Sundance-festivalen. Ta gjerne en titt selv.

Her er våre artikler om diverse duppedingser som har blitt finansiert gjennom Kickstarter:

Dine erfaringer

Har du bidratt med penger på Kickstarter? Har du en idé du kunne tenke deg å ta til nettstedet? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen