Kickstarter-prosjekt dro inn 12 millioner kroner på ett døgn
Teknofil
(Bilde: Skjermdump)

Kickstarter-prosjekt dro inn 12 millioner kroner på ett døgn

Over 100 000 personer donerte til «Reading Rainbow».

Det er ingen tvil om at pengene sitter løst på folkefinansieringstjenesten Kickstarter, selv om vi tidligere har sett at det er langt fra alle prosjekter som drar inn penger der. Men barneprogrammet du nå skal høre om slo virkelig til på nettstedet, og knuste en tidligere rekord.

For målet om å samle inn én million dollar (tilsvarende omtrent seks millioner norske kroner) ble innfridd allerede 12 timer etter at prosjektet ble publisert. 12 timer senere hadde millionen doblet seg, og ved avslutningen i går var det samlet inn hele 33 404 924 kroner!

Fikk drahjelp av Family Guy-skaper

Reading Rainbow er et TV-program som skal oppfordre barn til å lese, men det er langt fra noe nytt program. Det gikk på amerikanske TV-kanaler i perioden 1983 – 2006, og ble ledet av ingen andre enn Levar Burton – mer kjent som «Geordi La Forge» fra Star Trek: The Next Generation.

Det var han som startet Kickstarter-prosjektet sammen med noen venner, med et mål om at det nye TV-programmet skulle strømmes gratis via nettet for skoler som ønsket det. Men etter den enorme responsen vil Reading Rainbow nå også dukke opp til Playstation, Xbox, Android og Apple TV.

For øvrig fikk Reading Rainbow god drahjelp til å knuse Kickstarter-rekordene. Family Guy-skaperen Seth MacFarlane skal alene ha donert i overkant av seks millioner kroner, samtidig som han ga god publisitet til prosjektet.

Reading Rainbow slo ikke pengerekorden til prosjektet Pebble, men med over 100 000 donasjoner er det definitivt det prosjektet med størst interesse rundt.

Disse 10 landene bruker mest penger på Kickstarter
Norske bidrag på tjenesten verdt 25 millioner kroner »

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen