Kickstarter har nådd stor milepæl – feirer med 100 «fun facts»
(Bilde: Gil C)

Kickstarter har nådd stor milepæl – feirer med 100 «fun facts»

Visste du at én Kickstarter-finansiert film har vunnet Oscar?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Folkefinansiering har blitt en viktig komponent i å realisere teknologiske prosjekter, for eksempel Oculus Rift-brillene. Nå har hovedaktøren Kickstarter nådd en stor milepæl, og serverer oss i den forbindelse en liste over fakta du trolig ikke kjente til fra før.

Som Kickstarter skriver på bloggen sin består milepælen i at 100 000 prosjekter nå har oppnådd finansieringsmålet sitt via den populære nettsiden.

100 faktaopplysninger

For å markere denne begivenheten har nettstedet satt sammen en liste med 100 faktaopplysninger om disse første 100 000 prosjektene, hvorav noen riktignok er «tørre» fakta, mens andre må sies å være av mer obskur og interessant art.

Den superlette telefonen Light Phone er én av mange særegne konsepter som har blitt lansert på Kickstarter siden oppstarten.
Den superlette telefonen Light Phone er én av mange særegne konsepter som har blitt lansert på Kickstarter siden oppstarten. Foto: Kickstarter

Når det gjelder rene statistiske opplysninger kan Kickstarter blant annet opplyse om at det totale antallet personer som har lovet bort penger til prosjekter siden oppstarten ligger på 9 088 422, og at til sammen 86 101 oppfinnere hittil har lansert prosjekter på siden.

Ellers fremgår det av listen at hele 11 Kickstarter-finansierte filmer har blitt nominert til den prestisjetunge filmprisen Oscar, hvorav én også har vunnet en Oscar, nemlig dokumentar-kortfilmen «Inocente».

Superlett mobiltelefon

Fire brukere har også vunnet musikkprisen Grammy, også en høyst prestisjetung pris, for sine Kickstarter-finansierte prosjekter.

Blant de mer teknologisk orienterte kuriositetsprosjektene som har blitt lansert på Kickstarter drar nettstedet blant annet frem en minimalistisk mobiltelefon kalt «Light Phone». Den er designet for «avvenne» folk fra mobilavhengighet, kan kun brukes til utgående og innkommende samtaler, og veier kun 38,5 gram.

Hele listen med fakatopplysninger som Kickstarter har valgt ut fra de første 100 000 prosjektene finner du altså på nettstedets blogg.

Her er det seneste Kickstarter-prosjektet vi meldte om: 
Denne Raspberry Pi-rivalen har dratt inn millioner på nettstedet »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen