KickassTorrents-brukerne har funnet alternativer
(Bilde: Gil C/Shutterstock.com)

KickassTorrents-brukerne har funnet alternativer

The Pirate Bay og ExtraTorrents er blant dem som merker at KAT er borte.

Sent i forrige uke ble den antatte eieren av nettstedet KickassTorrents arrestert i Polen – og samtidig gikk den svært så populære torrenttjesten ned for telling også. Men det har naturligvis ikke fått verdens opp- og nedlastere på bedre tanker, i hvert fall ikke sånn umiddelbart.

Så med KAT (altså KickassTorrents) nede, betyr det jo at noen millioner brukere må få sine behov dekket andre steder. Ett nettsted som har fått mer trafikk er den ikke helt ukjente The Pirate Bay, selv om tilgangen er blokkert i flere land, deriblant Norge.

En annen aktør med solid trafikkøkning – rundt 300 prosent – er ExtraTorrent, som ifølge TorrentFreak var verdens tredje største torrentnettsted før KAT forsvant over natten.

Med åpne armer

The Pirate Bay vil nok oppleve at mange brukere på sett og vis kommer «hjem» – KAT fikk nemlig en del brukere derfra da TPB lå med brukket rygg etter et heftig raid på tampen av 2014.

Ikke alle er overbevist om at KAT er borte for godt.
Ikke alle er overbevist om at KAT er borte for godt.

En Pirate Bay-representant TorrentFreak har vært i kontakt med, sier da også at «hjemløse» torrentere ønskes velkommen med åpne armer – også for å få siste nytt rundt hva som skjer med KAT.

Vedkommende, som går under kallenavnet Spud17, forteller at KATs torrentmiljø hjalp til med å holde TPB-brukerne oppdaterte da nettsiden og tilhørede forum gikk ned, og at de gjerne gjengjelder tjenesten.

– Vi håper at KAT-ansvarlige vil holde oss informert rundt offisielle nyheter/kunngjøringer slik at vi kan hjelpe til med å informere, forteller Spud17.

Personen tror heller ikke at KAT-gjengen er ferdige for godt.

– Personlig tror jeg KAT kommer tilbake, deres miljø er for sterkt til å bare forsvinne, mener Spud17, som også trekker paralleller til TPB-miljøet der man holdt sammen på IRC mens nettstedet var nede.

Kjemper mot piratlenker:
Google fjerner 1500 piratlenker i minuttet >>>

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen