Domenet Kickass.so ble beslaglagt i dag
Domenet Kickass.so ble beslaglagt i dag (Bilde: Montasje/Skjermdump)

KickassTorrents ble tatt ned

En av verdens største torrentsider, KickassTorrents var nede i flere timer i dag etter at toppdomenet ble beslaglagt.

Den populære torrentsiden KickassTorrents (KAT) har de siste årene pleid å endre toppdomene med jevne mellomrom for å gjøre det vanskelig for særlig film- og musikkbransjen å straffeforfølge dem. De lå lenge under det Tonganske toppdomenet Kickass.to, men skiftet nylig til det somaliske Kickass.so.

Nå melder TorrentFreak.com at KAT lå nede i flere timer i dag etter at toppdomenet deres ble tatt ned og blokkert av det Somaliske myndighetsorganet dotSO. Gode nyheter for filmbransjen og andre rettighetshavere som daglig må se sitt salgsmateriale tilgjengelig for gratis nedlastning.

Men gleden var nok kortvarig, for etter bare noen timer var siden oppe igjen under det gamle, Tonganske toppdomenet Kickass.to.

Med flere millioner daglige treff er KAT et av de mest besøkte torrentnettsteder, så det er lett å forstå at det blant ulike rettighetshavere i underholdningsindustrien er et særdeles upopulært nettsted. For selv om torrentteknologien kan brukes til å dele ting som ikke er rettighetsbelagt, er tilfellet at brorparten av innholdet på slike sider er Hollywood-filmer og nye musikkutgivelser.

Også The Pirate Bay ble tatt ned for litt siden, nå er den er tilbake, men vi blir advardt mot å bruke den»

(Kilde: KickassTorrents)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen