Kia viser for første gang det som blir produksjonsversjonen av Niro Electric. I Norge lanseres bilen i desember.
Kia viser for første gang det som blir produksjonsversjonen av Niro Electric. I Norge lanseres bilen i desember. (Foto: Kia)

Kia slipper de første bildene av nye Niro Electric

Sammen med noen få nye detaljer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På CES-messen i Las Vegas i januar slapp Kia konseptversjonen av den helelektriske utgaven av selskapets kompakt-SUV Niro

Den gang ble det varslet at produksjonsmodellen kom til å likne langt mer på den eksisterende hybridversjonen av Niro, og nå er Kia klare med det endelige designet. 

Mildt oppdatert design 

Niro får noen elbiltypiske detaljer i front, men er ellers veldig lik sin hybridsøster. Foto: Kia

På bilmessen i Jeju i Korea viser de frem bilen, som er designet i av Kias designsentre i California og Namyang i Korea. Det er ikke mye som skiller den elektriske utgaven fra de øvrige Niro-utgavene, med unntak av en ny grill, litt elbil-typisk LED-styling i front og redesignede kjørelys. 

Konseptbilens LED-skjerm i grillen er altså borte, og vi vet foreløpig ikke hva som gjelder for motorkraft og liknende. Konseptbilen hadde en motor på 201 hestekrefter (150 kW). 

Niro Electric skal ellers ha Kias nyeste generasjon elektriske drivlinje, som bruker ny produksjonsteknologi «spesielt utviklet for Kias elbiler». 

Som varslet i januar vil bilen komme med to batteripakker, på henholdsvis 39,2 og 64 kWh, akkurat det samme som Kona Electric fra søstermerket Hyundai – selv om Hyundai har bestemt at kun det største batteriet vil bli solgt i Norge. 

Kias måltall for rekkevidde er mer enn 450 kilometer for den største pakken, og mer enn 300 kilometer for den minste. De forventede tallene er oppgitt etter den nye WLTP-standarden, som skal være noe mer realistisk enn NEDC-syklusen som tidligere ble brukt, og Kia tar forbehold om at alle tallene kan endres. 

Fra venstre Kia Niro Electric, konseptversjonen Niro EV og dagens hybridmodell. Foto: Kia/Stein Jarle Olsen, Tek.no/Hanne Hattrem, VG

Lanseres i Norge i desember 

I Europa vil Niro Electric for første gang vises frem under bilmessen i Paris i oktober, og norgeslansering er forventet i desember. 

Da Tek.no snakket med Kias kommunikasjonssjef Mette Simonsen Sauge tidligere denne uken, sa hun at de per dags dato hadde cirka 1800 forhåndsreservasjoner på Niro, og hver av disse har lagt ned et depositum på 7777 kroner, selv om den endelige prisen foreløpig ikke er kjent. 

Kia skriver på egne nettsider at de forventer at prisen vil bli «svært konkurransedyktig i sitt segment». 

Sauge sa også at det vil komme en ny versjon av Kias eneste elbil i dag, Soul EV, neste år, men at de foreløpig ikke vet noe om hva den nye modellen vil innebære av design, rekkevidde eller annet. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen