Test

Keysonic KSK-6000 U

En vakker junidag ramlet det inn en liten eske fra Keysonic. Ikke var det noe vi hadde bedt om til test, men vi åpnet da esken for å titte på hva som var inni. Det kunne jo hende at det var en liten godsak. På innsiden fant vi et lite og søtt tastatur som bare skrek om å plukket opp. Esken i seg selv var også særdeles liten og inneholdt ellers pent lite, rent bortsett fra en bruksanvisning som viste hvordan man koblet til USB-tastaturet til maskinen, fiffig.

Allerede før vi hadde fått testet tastaturet her i redaksjonen var det delte meninger om det. Noen synes det var det vakreste de hadde sett på tastaturfronten på lenge mens andre synes det så rimelig kjipt ut.

Keysonic er på ingen måter noviser innen tastaturverdenen. De har en rekke tastaturer på samvittigheten, og vi fikk virkelig øynene opp for dem under fjorårets Cebit.

De strategiske målene for KSK-6000 U er 376 x 116 x 18 millimeter. Keysonic omtaler dette som et kompakt tastatur, og det har vi ingen problemer med å forstå. Tilkoblingen er USB.

I bruk

KSK-6000 U minner kort og greit om et tastatur man finner på bærbare datamaskiner. Tastene er lave og sitter svært tett, tastaturet har heldigvis fullstørrelse, slik at tastene i seg selv ikke representerer noe problem. Det som er utfordringen er at man har endret litt på layouten og endret på enkelttaster, ikke ulikt slikt som ofte gjøres på tastaturer for bærbare datamaskiner. For en som ikke ser på tastaturet under skriving fører slik til mange feiltrykk og stygge ord.

Tasten som skaper mest brydderi er høyre shift-tast. Denne er omtrent en tredjedel av lengden som vi finner på blant annet Logitech Ultra X. På utsiden av denne har man i tillegg plasser piltasten for oppover, det skaper mange morsomme situasjoner når man skal ha stor bokstav i en tekst, markøren havner i stedet i linjen overfor.

Hakket mindre enn Logitech Ultrax
Hakket mindre enn Logitech Ultra X

I tillegg har Keysonic plassert en FN-tast mellom venstre CTRL- og Windows-tast, noe som medfører en viss forskyving samt litt smalere taster ellers på bunnraden. Dette er på ingen måter like irriterende som den høyre shifttasten, men likevel noe som skaper litt brydderi.

Videre er delete- og insert-knappen plassert rett overfor backspace, og ikke på høyre side.

Ved bruk av FN-tasten får man tilgang på 12 ulike funksjoner, de fleste av disse er relatert til multimedieavspilling, men hurtigtast for kalkulator og standby er også inkludert. For å få frem home, end, page up og page down bruker man også FN-tasten samt de ulike piltastene. Selv om tastaturet er lite er det likevel blitt gjort plass til et numerisk tastatur på høyresiden. Sanne purister skulle vel gjerne vært uten denne biten også, men vi synes den er grei.

Sånn, da var vi ferdig med det negative. Tastaturet er nemlig svært godt å skrive på, tastene er responsive og kontante. De har videre svært kort vandring, den føles enda kortere enn på Ultra X og andre utvalgte bærbartastaturer.

Tastaturet støyer lite under bruk, men en viss lyd hører man dog. Som en litt klassisk bærbartastatur må man vel si. Det må også nevnes at tastaturet veier hele 700 gram, kombinert med fire solide gummiføtter sitter det som klistret på skrivebordet. Det som er litt artig er at høydejusteringen ikke har gummiføtter under, dermed ender man opp med bare to gummiføtter om man bruker denne. Med to gummiføtter har tastaturet en del lettere for å skli bortover skrivebordet dersom man kommer borti det.

Det må også legges til at versjonen vi testet ikke hadde norsk layout, det betyr at det mangler taster for Æ, Ø og Å, samtidig som en rekke andre taster er merket annerledes enn det vi er vant til. Så lenge man ser på skjermen og ikke tastaturet er dette dog intet problem, men enkelte kan kanskje synes at det er litt ekkelt.

Konklusjon

Keysonic KSK-6000 U er nok et tastatur for spesielt interesserte, for dem som synes det er greit med et litt annerledes design i bytte mot et kompakt tastatur som også er godt å skrive på.

Designet er også noe vi likte svært godt. Enkelt, rent og minimalistisk. Det eneste som forstyrrer oss litt er at Keysonics logo lyser mot oss i blått fra tastaturet der nede.

Synes du tastaturet ser fristende ut? Da er det liten grunn til å nøle, det er nemlig akkurat like lekkert som det ser ut som. Er du derimot avhengig av at alt er som på andre tastaturer eller bruker alt mulig av hurtigtaster så er dette bare å glemme.

Dette tastaturet er ikke tilgjengelig i norske butikker enda, men vi gjetter på rundt 500-600 kroner når det kommer med norske taster.

Keysonic KSK-6000 U   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen