Keyloggere øker i omfang

Ifølge sikkerhetsselskapet iDefense har antall svindelforsøk med såkalte keyloggere økt med 65% i 2005. Dette er programmer som hackere bruker for å stjele sensitiv informasjon fra brukere.

En keylogger er et program som bruker til å registrere hvilke taster som trykkes på tastaturet og dermed kan hackere få tak i passord og annen sensitiv informasjon. Slike programmer installeres gjerne i det skjulte inne i andre programpakker eller sendes via e-postmeldinger.

Det er blitt registrert over 6 000 forskjellige keyloggere sålangt i 2005 ifølge iDefense mot rundt 3 700 sammenlignet med i fjor. For fem år siden var antall keyloggere kun 300 så det virker som dette er en økende trend.

Årsaken til økningen er økonomisk lønnsomhet. Keyloggere kan registrere sensitiv informasjon som passord som kan brukes til å bryte seg inn i datasystemet for økonomisk gevinst. I mars 2005 ble det for eksempel stjålet 220 millioner engelsk pund fra en bankfilial i London - et tyveri hvor keyloggere ble brukt.

Keylogger-utviklere har i det siste tatt i bruk rootkit for å prøve skjule de ondsinnede programmene for antivirus, antispyware og andre sikkerhetsprogrammer.

I vår guide får du tips om hvordan du kan fjerne diverse malware manuelt.

Kilde: techweb.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen