Kevin Mitnicks nettside hacket

Alternativ tekst mangler

Kevin Mitnick ble en kjendis innen datamiljøet da han i 1995 ble arrestert av FBI for innbrudd i datasystemer til selskaper som Fujitsu, Motorola, Nokia og Sun Microsystems.

I dag reiser Mitnick verden rundt for å snakke om datasikkerhet. Han er blant annet invitert til å delta i IT-sikkerhetsseminaret Paranoia 2006, 26. oktober. Han har også skrevet bøkene "The Art of Deception" i 2002, og "The Art of Intrusion" i 2005.

Nå skal hjemmesiden til Mitnick, kevinmitnick.com, ha blitt utsatt for hacking ifølge nettstedet Cnet news.com.

Hackerne, som tilsynelatende stammer fra Pakistan, skal ha fått full kontroll over webserveren med nettsiden og lagt ut sin egen nettsiden med følgende melding: "ZMOG!! THE MITNICK GOTZ OWNED!!", med manipulerte bilder av Mitnick. Nå er imidlertid nettsiden rettet opp igjen.

Mitnick forteller til Cnet news.com at han aldri legger ut noen sensitive data på denne nettsiden så dette var ingen krise. Han mener man må leve med at slike innbrudd skjer noen ganger. Likevel opplevde Mitnick dette som litt pinlig.

Mitnick forteller videre at det var et webhotell som er ansvarlig for sikkerheten av hans hjemmeside. Han har selv ikke tid til å vedlikeholde sin hjemmeside.

Det er foreløpig usikkert hvordan hjemmesiden til Mitnick ble hacket. Trolig var det et sikkerhetshull i en webserver. Det var nettsiden Zone-H som først rapporterte om innbruddet, og de har skjermbilder av den manipulerte nettsiden.

(Kilde: Cnet news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen