Kevin Mitnick forteller om datasikkerhet

Kevin Mitnick ble en kjendis for ti år siden når at han brøt seg inn i nettverket hos blant annet Motorola og Nokia. Han ble arrestert i 1995, men da hadde FBI vært ute etter ham i 15 år. Han tilbrakte fire år i fengsel og jobber nå som rådgiver innen sikkerhet.

På torsdag i forrige uke snakket han på Toshibas MobileXchange konferansen i Melbourne, Australia. Han mener bedrifter fokusere for mye på en "sikker" teknologi og for lite på opplæring av ansatte. Du kan ha verdens "sikreste" datasystem, men det hjelper lite hvis brukerne ikke vet om alle fallgruvene.

What you can find in the trash is simply amazing. People throw out notes, drafts of letters, printouts of source code - Kevin Mitnick

Brukere slurver med sikkerhet. De kaster for eksempel notater, kladder og utskrifter av kildekode i søppelet, lett tilgjengelig for de som "tilfeldigvis" går forbi. Noen skriver til og med passord på lapper som de så kaster rett i søpla. Dette er informasjon som er lett for hackere å misbruke.

Hackere bruker gjerne "Social Engineering" for å bryte seg inn i de mest "sikre" systemene. Det handler blant annet om å misbruke brukernes dårlige vaner. En hacker kan for eksempel ringe til bedriften og lure til seg fortrolig informasjon. Det er alt for lett for ansatte å gi bort informasjon de ikke tror er viktig i sikkerhetssammenheg, der og da. Hackerne samler opp informasjons-bitene og lager et puslespill som åpner en inngangsdør til bedriftens hemmelige arkiv. "Smooth talking" er ofte et mer effektivt verktøy for hackere enn mer brutale metoder.

I vurderingen av datasikkerheten i en bedrift, bør de ansvarlige altså altså ikke kun tenke på de tekniske tiltakene, men også de praktiske og ikke minst opplæring av ansatte.

Kilde: CNET News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen