KDE 4 forventet å bli raskere

Det er det norske firmaet Trolltech som utvikler Qt, et rammeverk som blir brukt av svært mange utviklere rundt om i verden. Qt finnes blant annet for Windows, Linux og MacOS X, og er en av byggestenene til det svært populære skrivebordsmiljøet KDE i Linux.

Dagens versjon av KDE, versjon 3.3.2, er bygget på Qt versjon 3. Trolltech slapp i desember i fjor en beta-versjon av Qt 4, som skal være ferdig i løpet av første halvdel av 2005. KDE 4 kommer til å bygge på denne versjonen, som er mye mer effektiv i måten det behandler ressurser. Ifølge Eivind Throndsen hos Trolltech vil denne føre til bedre oppstartstider og ressursbruk, og hastighetsøkningen skal være merkbar.

Vi har gått igjennom koden til hele verktøysettet, og det er nå mye smartere på hvordan det bruker ressurser, sa Throndsen til ZDNet UK. I de første testene fant en økning på bortimot 20 til 30 prosent i hastighet fra Qt versjon 3. En av utviklerene av KDE sa at ytelsesøkningene i Qt 4 vil ha merkbar effekt på hastigheten til KDE.

Kilde: ZDNet UK

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen