KDE 4.3 offisielt lansert

En stor jobb er blitt gjort i løpet av de siste 6 måneder for å komme i mål med KDE 4.3, som samfunnet hevder skal levere et langt mer stabilt produkt til hjemme og småbedrifts-markedet. Ti tusen feil er blitt rettet og nesten to tusen nye funksjoner inkludert. Alt i alt har rett under 700 mennesker jobbet på prosjektet noe som har medført hele sekstitre tusen endringer.

Blant forbedringene finner vi et helt nytt tema som har fått navnet "Air". Ytelsen og minneforbruket skal være drastisk forbedret, integrerte animasjoner kjøres mye glattere og muligheten for å navigere med tastaturet og konfigurere tastatursnarveier er blitt forbedret.

Filbehandleren "Dolphin" har blitt forbedret, særlig med tanke på forhåndsvisning av filer. En ny og praktisk funksjon er lagt til utklippstavlen, nemlig muligheten for at den aktivt gjenkjenner kopierte objekter og automatisk åpner dem i forhåndsbestemt programvare.

Også tilleggsapplikasjonene har fått en rekke overhalinger. Programmet for kryptering og signering har blitt forbedret. KDELirc som er et grafisk brukergrensesnitt til LIRC, den best kjente programvaren for infrarød og fjernkontrollbehandling i GNU/Linux er igjen inkludert. De inkluderte spillene har fått en stor overhaling.

KOrganizer har endelig fått støtte for å synkronisere mot Google-kalendre. Et helt nytt feilrapporteringsverktøy er inkludert, og rammeverket som skal gjøre det enklere å utvikle programvare til KDE er vesentlig forbedret.

KDE har lenge hatt et rykte på seg for å være tungt og dårlig, men ryktet som går blant de som har testet tidlige versjoner av KDE 4.3 er svært positivt og svært mange rapporterer at de nå kommer til å gå over til KDE for fullt. KDE-samfunnet forsøker nok også å bøte på dette ved å spre ryktene om den nye versjonen, og oppfordrer alle til å hjelpe til å spre ryktet ved hjelp av sosiale nettverk.

KDE 4.3 kan lastes ned fra download.kde.org. Hjelp til kompilering og installering finnes på denne siden. Ønsker man å teste KDE 4.3 anbefales man å bruke openSUSE, da SUSE og KDE-utviklerene lenge har hatt et tett og godt samarbeid.

Klikk på bildene for større versjon.
Klikk på bildene for større versjon.

(Kilde: kde.org)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen