KDE 4.2 rett rundt hjørnet

Slik kan KDE 4.2 se ut
Slik kan KDE 4.2 se ut

KDE-utviklerne har nylig gitt ut KDE 4.1.4, en oppdatering av KDE 4.1 som fikser en rekke feil og gjør skrivebordsmiljøet mer stabilt.

Vi har også blitt servert en lanseringskandidat av KDE 4.2, en større oppdatering med flere tusen feilrettinger, stabiliseringsendringer og forbedringer. KDE 4.2 skal være klar 27. januar, seks måneder etter KDE 4.1 og seks måneder før KDE 4.3.

Av nyheter i KDE 4.2 finner vi blant annet muligheten for å kjøre tilleggsmoduler som bakgrunnsbilder, ny strømhåndterer, nytt og forbedret utskriftssystem og mye, mye mer.

Skifter lisens

Som følge av at Qt, rammeverket KDE bygger på, skal lisensieres under Lesser General Public License (eller LGPL), vil også KDE-bibliotekene skifte til denne lisensen, noe som gjør det lettere å lage lukket programvare for skrivebordsmiljøet.

LGPL er en friere lisens enn GPL, med tanke på at du som utvikler kan linke programvare opp mot et LGPL-lisensiert bibliotek, uavhengig av lisensen ditt program. Du må likevel offentliggjøre alle endringer du måtte gjøre i et LGPL-lisensiert program.

(Kilde: Phoronix (1) og (2))

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen