HTC-veteranene i Kazam sier de vil slippe en designmobil på markedet i løpet av året. (Bilde: Shutterstock/Eugene Sergeev)

Kazam skal ta opp kampen mot Apple og Samsung

Mystisk europeer sikter seg mot kresne mobilkunder.

I løpet av året vil det bli lansert et nytt mobilmerke på det Europeiske markedet, hvis man skal tro gründerne i det foreløpig mystiske mobilselskapet Kazam.

Bak Kazam står to tidligere ledere for HTC i Storbritannia. Michael Coombs og James Atkins ledet henholdsvis salg og markedsføring i HTC Storbritannia, men forlot selskapet i mars som en del av den store snuoperasjonen HTC må gjennom for å overleve.

Kazam satser først og fremst på det europeiske markedet, og skal selge telefoner som utmerker seg gjennom lekkert design. I tillegg vil Kazam bestrebe seg på å tilby bedre brukerstøtte enn konkurrentene når telefonen først er solgt.

Kazam vil vinne Europa med Design. Foreløpig er bare logoen synlig på selskapets hjemmesider.
Kazam vil vinne Europa med design. Foreløpig er bare logoen synlig på selskapets hjemmesider.

Satser i Norden

Nå er det klart at Kazam også satser i Norden. Selskapet har utnevnt et team for salg og markedsføring i Norden, ledet av Frank Jensen, som har lang erfaring med salg av mobile løsninger.

Med seg får Jensen Thomas Faber og Claus Pedersen. Pedersen har de siste seks årene ledet HTCs salgsteam i Danmark, mens Faber blant annet har jobbet i Dangaard Telecom.

Kazam spås en tøff fødsel, og foreløpig har ikke gründerne kommet med noen forklaring på hva de skal gjøre for å lykkes der HTC har feilet. De spås imidlertid en bedre sjanse i Europa enn i de øvrige markedene, skriver News.com.

Svenske Neonode kan skrive under på at mobilmarkedet er en vanskelig nøtt å knekke, og at det er alt annet enn enkelt å ta opp kampen med innovasjonsmusklene til Apple, Samsung & Co. Neonode gikk konkurs i 2008, etter å ha lansert flere lovende modeller som likevel ikke var helt gode nok til å få fotfeste i markedet. De to gründerne satser imidlertid videre under Neonode-navnet, og selger i dag berøringsteknologien som Neonode i sin tid utviklet til selskapets mobiltelefoner.

(Kilde: Pressemelding/News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen