Kazakstan slår tilbake

Kazakhstan: Det overtroiske, religiøst intolerante, politisk undertrykte geitelandet? Niks, for Kazakhstan er nemlig landet med metall og maskiner, de ser utover sine breddegrader og er en moderne nasjon med stabil økonomi som tiltrekker seg utenlandske investorer til hovedstaden. Ihvertfall ifølge lederne i landet.

Fire siders i N.Y. Times

Den kazakstanske regjeringen gjorde nemlig noe nokså uvanlig lørdag, da de publiserte et firesiders supplement i New York Times for å skape positiv reklame for landet sitt, skriver The Guardian.

Staten som tidligere har truet med å anmelde Borat kom dermed filmen hans i forkjøpet. "Borat: Cultural Learings of America for Make Benefit GLorious Nation of Kazakhstan" kommer på kino i november.

Filmen omhandler Borat Sagdiyev, spilt av Sach Baron Cohen, også kjent som Ali G, som er en Kazakstansk journalist som reiser til USA for å rapportere tilbake til hjemlandet. Før han forlater Kazakstan, introduserer han publikum for søsteren, som er Kazakstans fjerde prostituerte, eller "number four prostitute in whole of Kazakhstan", som han sier.

Den løpende jøde

Han viser også tradisjonen med "den løpende jøden", et alternativ til Pamplonas okseløp.

Idet han ankommer New York slipper han fri høns på New Yorks undergrunn, river i stykker et amerikansk flagg foran et rodeo-publikum og stikker for å møte Pamela Anderson istedenfor å følge sin journalistiske agenda.

Ifølge The Guardian mener festivalpublikum at filmen er hysterisk morsom, og har skapt store forventninger til filmen når den kommer på kino. Men myndighetene i Kasakstan er ikke overbegeistret. Helt siden Borat-karakteren ble skapt har de protestert og truet med rettslig forfølgelse for skildringen av landet som en fristat for antisemitter. Istedenfor har de altså gått medienes vei og trykket det fire-siders supplementet kalt "Nomad".

"Borat" har premiere på norske kinoer 17. november.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen