KazAa saksøker plateindustrien

  • Endret
Mange brukere av de forskjellige fildelingstjenestene, oppler å laste ned korrupte filer eller å ha mottatt trusler fra film og plate industrien. Dette er noe Sharman nå ønsker å sette en stopper for og kommer derfor til å saksøke plate og filmindustrien.

Tiltross for flere rettssaker har det ikke lykkes platebransjen å medhold i å gjøre fildelingstjenesten Kazaa ulovelig. Siste forsøket var i desember da denne saken var inne for en domstol i Nederland.

Et tiltak for å begrense bruken av disse tjenestene har platebransjen lagt ut mange infiserte filer. Noen filer har ikke hatt noe lyd, mens andre har inneholdt forskjellige plagsomme skrapelyder.

Et annet tiltak som også har vært bruk, er å bruke pratefunksjonen til disse programmene til å sende trusler om søksmål. Dette er aktivitet som naturlig nok Sharman ikke setter pris på og ønsker å sette en stopper for.

Både film og plateindustrien har forsøk å stette en stopper for et slikt søksmål. Men i Los Angeles åpnet for at Kazza kan saksøke. Dermed er det bare opp til Sharman å finne beviser for at plate og filmindustrien truer deres brukere og at de legger ut korrupte filer.

NB! RIAA saksøkte også 530 nye brukere av fildelingstjenester i USA denne uken. De saksøkte er misstenkt for å ha delt over 800 filer på nettet.

Kilde Yahoo

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen