Kazaa logger nedlastinger

Dokumentene som har blitt frigjort av retten under rettsaken mot produsentene bak Kazaa Media Desktop har ført til svært mange kontroversielle avsløringer. I dokumentene står det at selskapet var helt klar over at å legge inn Kazaa på en maskin vil gjøre maskinen merkbart tregere. At selskapet også har logget brukernes nedlastinger er også svært bekymringsverdig for sluttbrukerne.

Kazaa brukte denne loggingen til å ta betalt for såkalte "gullfiler", som andre selskaper betalte for å få spredd på fildelingsnettverket. Loggingen tillater at selskapene som betaler for "gullfiler" kan få tak i IP-adressene til alle som henter ned disse filene, og en av utviklerne reagerte sterkt på at han måtte implementere dette.

Rapportering vil gjøre slik at Kazaa ser ut som spyware, så snart det blir klart at vi logger nedlastinger og avspillinger vil brukerne rømme til konkurrerende nettverk. Et tredje problem er det juridiske aspektet som statistikk åpner for. Man kan argumentere for at vi har kjennskap til at kopibeskyttet materiale blir nedlastet via vårt nettverk, og at vi må installere filtre. Om vi rapporterer gullfiler, så kan vi teknisk sett gjøre det samme for alle filer skrev utvikler Priit Kasesalu i et av dokumentene.

Kazaa Media Desktop er kjent for å være stappet full med adware, og kan gjøre PCen din særs mye tregere. I tillegg har fildelingsnettverket i den siste tiden blitt overfylt med falske mediefiler, slik at det blir mye vanskeligere å få tak i det en ønsker.

Om du ønsker å lese et lengre referat om dokumentene, finner du disse hos APC.

Kilde: APC

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen