KaZaa er den største spywaretrussel

Computer Associates sin Pest Patrol-forskning har avslørt at KaZaa er blant de 5 farligste spyware-programmene på nettet i dag. Grunnen til at KaZaa går av med tittelen farligst, er den enorme brukermassen programmet har; det har blitt lastet ned 214 millioner ganger bare fra Download.com.

KaZaa får en høy "klump"-faktor, som er en måling på hvor mye programmet senker hastigheten på maskinen, og hvor unødvendige kataloger og register-endringer programmet gjør. Og Computer Associates er klar over at det å klassifisere en av verdens mest brukte programmer som spyware, kan være kontroversielt.

KaZaa gjør noe nyttig, uttalte Simon Perry, visepresident for sikkerhetsstrategi hos Computer Associates. Jeg kommer ikke til å si at det ikke gjør det. Men snu dette på hodet, du lar millioner av fremmede inn på din datamaskin. KaZaa er på førsteplass på grunn av antallet kopier som finnes.

Selskapet advarer samtidig mot andre fildelingsprogrammer, slik som Blubster, E-mule, Gnucleus og WinMX, som også kan sakke ned nettverksytelsen og bruke lagringsplass fordi det følger med my adware og spyware.

Kilde: ZDNet

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen